Potrivit unui raport Hubspot State of Marketing Trends 2023, evenimentele hibride, webinarele și conferințele rămân la nivel global în topul preferințelor companiilor ca și instrumente de marketing și comunicare. Majoritatea profesioniștilor și antreprenorilor consideră că evenimentele au un impact semnificativ asupra brandului și rezultatelor comerciale.

Această tendință este vizibilă și în România, unde piața evenimentelor, blocată în zona digitală în perioada pandemiei, își revine în forță. Pe platforma EventsMax.ro se listează lunar peste 1.000 de evenimente business și profesionale noi și numărul acestora este în creștere. Lansată în anul 2022, din nevoia de a organiza informațiile despre evenimentele de business, sub numele inițial de EventsOnline.ro, EventsMax.ro promovează evenimente din câteva zeci de domenii de activitate, cele mai dinamice fiind marketing, legal, financiar, resursele umane, tehnologie sau medical.

Până în 2020 aveam câteva tipuri de organizatori de evenimente: companii specializate, companii de marketing sau agenții de turism, iar evenimentele erau cu participare în persoană. Dar streaming-ul video a produs un salt disruptiv în industria evenimentelor. Majoritatea evenimentelor cu participare în persoană au acum și componente hibride. Iar numărul evenimentelor video crește cu viteză. Explozia numărului de webinare și de evenimente hibride este susținută și de investițiile mari în soluții de video-streaming.

Pe EventsMax.ro sunt listați acum peste 500 de organizatori de evenimente și cel mai repede crește numărul organizatorilor de evenimente digitale. Există deja companii în România care organizează minim 20-30 de webinare publice anual. Webinarele și-au dovedit eficiența în marketing, PR, vânzări, advocacy, în menținerea relațiilor cu comunități locale, dar și cu comunități globale.

Pentru a ajuta piața să discearnă între aceste zeci de mii de evenimente business livrate anual în România, EventsMax.ro colaborează cu organizatorii și informează fiecare comunitate în parte despre evenimentele programate în domeniul lor: de exemplu, pe platformă sunt 1.500 de abonați la informații despre evenimentele de marketing, 12.000 abonați la evenimente medicale sau 1.300 de abonați la informații despre evenimente de business. În total, peste 20.200 de abonați EventsMax.ro primesc gratuit informații despre 15.000 evenimente anual.

EventsMax.ro este o platformă dezvoltată de Oameni și Companii, organizație care furnizează soluții de marketing utilizând un sistem propriu de comunități business și profesionale.