Se spune că cele mai bune idei vin atunci când reușești să-ți oferi timp de gândire și, foarte important, relaxare. Atunci când conduci o companie cu sute sau chiar mii de angajați, astfel de momente sunt foarte rare. Tocmai de aceea ajungi să le prețuiești și mai mult. Fie că se întâmplă la final de săptămână, în familie, fie că se întâmplă în vacanță, sau, de ce nu, în mașină.

Tot mai multe automobile caută să te izoleze de jungla urbană, de corul de claxoane, de motoarele turate excesiv și de vacarmul în care se scaldă orașul în orele de vârf. Antifonarea habitaclului este extrem de importantă, iar Nissan a înțeles asta, folosind materiale fonoabsorbante acolo unde te aștepți mai puțin, tocmai pentru a-ți oferi aceste momente de liniște.

Dincolo de asta, Nissan caută să ofere mașinilor sale de nouă generație confortul și tehnologia care să te ajute să faci trecerea de la mediul de lucru, la cel în care te concentrezi pe alte lucruri.

Mai mult, Nissan își condimentează interioarele cu tehnologie de ultimă generație, bazată nu doar pe ecrane generoase, ci și pe funcționalitate. Prima dovadă în acest sens este faptul că ergonomia climatizării a fost păstrată separat de ecranele sistemului multimedia. Pentru că o operare intuitivă are nevoie de butoane sau de zone tactile separate, Nissan X-Trail și Nissan Ariya aplică această filosofie foarte bine.

Apoi, pentru a ușura accesul șoferului la informații, Nissan a acordat o mare atenție sistemului Head-Up Display. Acesta proiectează pe parbriz, la baza acestuia, pe o suprafață uriașă, de 10,8 inch, informații utile, care au legătură cu navigația, viteza de rulare sau semnele de circulație. Totul este color și are o acuratețe deosebită.

Aceeași idee de funcționalitate a fost aplicată și ecranului din spatele volanului. Are o dimensiune de 12,3 inch și poate fi operat foarte ușor, cu ajutorul butoanelor de pe volan. Este printre cele mai facile și intuitive sisteme din segment. Nu în ultimul rând, în centrul planșei de bord, există un alt ecran de 12,3 inch, care deservește sistemul multimedia. Acesta are un meniu bine structurat, care poate fi personalizat ușor prin adăugarea de noi ferestre sau scurtături, cum ar fi vremea în timp real sau asistentul vocal Alexa. Acesta din urmă poate recunoaște o mulțime de comenzi vocale.

Pachetul de opțiuni este desăvârșit cu dotări esențiale, cum ar fi climatizarea pe trei zone (și pentru pasagerii spate), volanul și scaunele încălzite, conexiunea Apple CarPlay și Android Auto și navigația cu informații din trafic.