Ford Pro a dezvăluit noul furgon compact Transit Connect, completând noua generație de vehicule comerciale Transit, electrificate pentru productivitate înaltă în Europa.

Sistemele de propulsie avansate și eficiente includ pentru prima dată o versiune Plug-in Hybrid pentru Transit Connect, care oferă clienților o autonomie electrică generoasă de 110 km, precum și capacitatea de încărcare AC și DC.

Clienții beneficiază, de asemenea, de o capacitate de încărcare îmbunătățită, cu volume de încărcare de până la 3,7 mc, precum și de un nou concept transformator de scaune pentru modelele Kombi. Caracteristicile premium suplimentare includ un nou sistem inteligent de tracțiune integrală, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansată și cea mai largă suită de sisteme active de asistență pentru șofer oferite vreodată la Transit Connect.

Indiferent dacă este vorba de o afacere mică sau de o flotă urbană, operatorii Transit Connect își pot accelera productivitatea prin asistența Ford Pro, inclusiv software, service și planuri financiare flexibile.

„În ultimii doi ani, am electrificat familia Transit pentru a ajuta fiecare tip de client să-și accelereze productivitatea și să-și electrifice afacerea. Noul nostru Transit Connect este un nou pas în această misiune”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Noile versiuni PHEV și cu tracțiune integrală ale Transit Connect, interiorul high-tech și suportul de la Ford Pro împachetează un aspect riguros într-o caroserie elegantă și compactă.”

Fiind cea de-a treia generație a popularei autoutilitare compacte Ford Pro Transit Connect, noul model face parte din cea mai puternică gamă de autoutilitare compacte Ford Pro, împreună cu noul Transit Courier și viitorul E-Transit Courier.

Transit Connect intră în producție în primăvara anului 2024, livrările inițiale ale autoutilitarei diesel fiind programate pentru vara acestui an, ca parte a unui plan de lansare în etape. Transit Connect PHEV se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, modelele cu tracțiune integrală și Kombi completând gama la începutul anului 2025.

Gama electrificată Transit de la Ford Pro în Europa

Transit Connect PHEV este ultima piesă a Ford Pro care electrifică familia Transit în Europa, după introducerea liderului de segment E-Transit, urmat de E-Transit Custom – prima versiune electrică a celei mai bine vândute furgonete de o tonă  din Europa – și E-Transit Courier.

Gama complet nouă de sisteme de propulsie pentru Transit Connect este reprezentată la vârf de primul PHEV al modelului. Sistemul cuplează un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri la o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg. 

Transit Connect PHEV are o autonomie electrică de până la 110 km și, în modul EV, poate oferi un cuplu de până la 330 Nm pentru transportul de încărcături urbane.

Clienții pot încărca bateria cu un încărcător rapid DC de 50 kW, dacă este necesar, sau folosind încărcătorul AC de 11 kW.

Trei moduri de condus ajută la optimizarea consumului de energie:

  • EV Now, pentru conducerea folosind doar motorul electric
  • EV Auto, care ajustează funcționarea motoarelor electric și pe benzină pentru a se potrivi cel mai bine condițiilor de conducere
  • EV Later, pentru a economisi energia electrică pentru mai târziu – util pentru autostrăzi înainte de a ajunge într-un oraș
  • Trend– disponibil pe modelele van și Kombi, destinat clienților de flote la un preț extrem de competitiv
  • Limited– autoutilitară premium cu jante din aliaj de 17 inchi, cu spațiu de lucru în spătarul scaunului pasagerului
  • Activ– un Kombi robust, cu desing inspirat de la SUV-uri, faruri cu tehnologie LED și șine de plafon

Capacitate de transport ridicată a încărcăturii

Transit Connect este conceput pentru a satisface o gamă largă de cerințe ale clienților de autoutilitare compacte, astfel încât Ford Pro oferă modelul cu opțiuni de ampatament scurt sau lung, în caroserii cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi).

Noul design al zonei de încărcare a furgonului oferă un volum de încărcare crescut de 3,1 mc sau 3,7 mc, în funcție de ampatamentul ales. Sarcina utilă maximă este de 820 kg,  iar capacitatea competitivă de remorcare este de 1.500 kg astfel încât le permite clienților să tracteze o gamă largă de echipamente pentru a-și susține afacerea.

Transit Connect Kombi introduce un nou concept revoluționar de scaune flexibile, care permite clienților să-și schimbe rapid și ușor vehiculul de la o autoutilitară confortabilă cu cinci locuri la o autoutilitara de lucru capabilă. Bancheta din spate se pliază cu ușurință spre înainte și în sus în câteva secunde pentru a crește volumul de încărcare la 2,5 mc (L1) sau 3,1 mc (L2), modelele L2 având spațiu pentru doi europaleți. În poziția rabatată, scaunele din spate formează un perete etanș de protecție pe toată înălțimea și asigură ocupanților scaunelor din față o experiență de conducere rafinată.

Productivitate oferită de Ford Pro

Ford Pro Service oferă, de asemenea, asistență pentru întreținere concepută pentru a se potrivi nevoilor clienților comerciali, inclusiv capacitatea de service mobil care poate efectua 70% din sarcinile de întreținere și reparații la un moment și locație convenabile pentru client. O flotă importantă din Marea Britanie a constatat că Mobile Servicing a contribuit la reducerea timpului de nefuncționare de la trei zile la doar două ore pentru o lucrare echivalentă.

Ford Pro are peste 200 de parteneri în Europa în rețeaua sa acreditată Ford Pro Convertor. Acești parteneri pot livra conversii populare pentru furgoane compacte, inclusiv refrigerare și rafturi, cu asistență tehnică și aprobarea vehiculelor speciale Ford Pro și sunt furnizate cu mentenanță post-vânzare echivalentă cu a unui vehicul Ford Pro din fabrică.

Noua gamă eficientă de sisteme de propulsie

Ca alternativă la noul sistem de propulsie PHEV, clienții pot alege și un motor turbodiesel EcoBlue de 2,0 litri, în două versiuni de putere. Noul sistem de tracțiune integrală este oferit cu motorul de 122 CP și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Clienții pot opta, de asemenea, pentru același motor cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte, care oferă schimbări de treaptă rapide și line, fără pierderi de cuplu. Varianta de 102 CP este echipată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte și este disponibilă doar cu tracțiune față. Ford Pro se așteaptă la o eficiență extrem de competitivă a consumului de combustibil, de până la 4,8 l/100 km, pentru a ajuta clienții să reducă costurile. 

Disponibilitatea tracțiunii integrale inteligente pe noul Transit Connect va spori atractivitatea pentru clienții din regiunile nordice și alpine în special, oferind tracțiune sporită și încredere în condiții meteorologice dificile.

Tehnologie avansată pentru o experiență premium

Un panou de instrumente de bord digitale de 10 inchi este standard pentru întreaga gamă, cu un afișaj principal configurabil, flancat de informații secundare despre vehicul. Acest lucru este completat cu un ecran tactil central de 10 inchi, cu navigație în timp real disponibilă pentru a crea un cockpit digital elegant și productiv.

Șoferii care folosesc un telefon de serviciu pentru navigație sau pentru a contacta clienții beneficiază de Apple Carplay și Android Auto wireless, cu încărcare wireless a dispozitivelor pe seriile Limited și Active.  Încărcarea în timpul deplasării a echipamentelor mai mari, cum ar fi laptopurile sau uneltele, este, de asemenea, facilă, deoarece porturile USB-C din cabină oferă o putere de până la 45 de wați.

Oferite în combinație cu un volan încălzit, clienții pot alege, de asemenea, scaune față încălzite opționale, certificate de grupul lider în sănătatea coloanei vertebrale Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Acestea dispun de reglaje lombare electrice pe patru direcții și suport reglabil extensibil pentru șezut.

Sistemele standard avansate de asistență pentru șofer ale Transit Connect includ Pre-Collision Assist cu Auto Emergency Braking și Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist și Intersection Assist pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor cu alți participanți la trafic.

O cameră video pentru marșarier și un sistem de informare a unghiului mort cu Cross-Traffic Alert sunt standard pe modelele cu echipările de top.  La fel ca la noul Transit Custom, Exit Warning poate ajuta la prevenirea incidentelor cu alți participanți la trafic.

Alte tehnologii opționale includ Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta șoferii să manevreze o remorcă.  Sistemul utilizează senzori și o cameră video pentru marșarier pentru a ajuta șoferul să ghideze intuitiv remorca cu un buton de control și un afișaj digital, mai degrabă decât cu volanul.

Echipările disponibile oferă opțiuni convingătoare pentru clienții de flotă, antreprenori și celor care aleg modelul pentru uz personal.

 

Descoperă mai multe informații despre modelele Ford la ATI Motors Holding, la showroom-ul din DN 28 km 10 Iași – Tg. Frumos sau online pe https://www.ford-iasi.ro