Tad Crawford pleacă de la o premisă inedită: banii nu sunt doar o valoare economică și practică, ci au în spate întreaga istorie a relației omului cu divinitatea, în toate formele sale, manifestată prin spiritualitate și concretizată în ritualuri.

Printr-o abordare multidisciplinară, autorul aprofundează cele mai cunoscute elemente ale sistemelor economice moderne, precum cardurile, bursa, băncile sau moștenirile, și ne provoacă la introspecție și reflecție pe marginea unor dileme actuale. Cum să controlăm noi banii, și nu ei pe noi? Cum reacționăm la bani și de ce? Cum să prosperăm nu doar financiar, ci și spiritual?

Volumul „Viața secretă a banilor” se citește ca un roman și conține informații demne de o mică enciclopedie.

Tad Crawford, fondator al editurii Allworth Press din New York, este licențiat în Economie la Tufts University din Massachusetts și absolvent al Facultății de Drept din cadrul University of Columbia. A ținut cursuri despre psihologia, mitologia și simbolismul banilor la New York Open Center, la Wainwright House și la Analytical Psychology Club of New York. A scris un roman, precum și mai multe cărți de nonficțiune despre viața financiară a artiștilor și scriitorilor. Locuiește în New York.