Producătorul francez de componente auto Faurecia are disponibile în prezent circa 100 de locuri de muncă pentru fabrica de tapiserii auto din localitatea Tălmaciu, de lângă Sibiu, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Sibiu.

Fabrica Faurecia din localitatea Tălmaciu, la 20 de kilometri de municipiul Sibiu, produce tapiserii auto din anul 2003, francezii ajungând de-a lungul timpului să deţină pe plan local mai multe fabrici de componente pentru industria auto.

Faurecia deţine în prezent pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (sisteme de interior). De altfel, fabrica de la Căteasca este cel mai nou proiect finalizat de Faurecia pe piaţa locală, în urma unei investiţii de 8 milioane de euro.

Anul trecut, companiile Faurecia Romania SRL, cu sediul central în Tălmaciu, Sibiu, şi Euro Auto Plastic Systems, cu sediul central în Mioveni, Argeş, au avut afaceri consolidate de 987 mil. lei (219,3 mil. euro), un profit net cumulat de 60,4 mil. lei (circa 13,5 mil. euro) şi un număr mediu de 2.503 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finaţelor.