ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, invită toate entitățile care au  desfășurat proiecte dedicate protecției mediului să se înscrie în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat.

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat identifică și promovează de 13 ani personalități, proiecte, și inițiative dedicate protecției mediului. În tot acest timp peste 640 de proiecte au fost înscrise în competiție de către instituții publice, de învățământ, companii și ONG-uri.

Categoriile de anul acesta sunt:

  • PROIECTE DE MEDIU (3 câștigători)
  • PERSONALITATEA DE MEDIU A ANULUI (1 câștigător)
  • PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR (1 câștigător)
  • PREMIUL SPECIAL dedicat INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT (1 câștigător)

Platforma dedicată competiției este www.premiilepentrumediucurat.ro

Pe această platformă sunt disponibile formularele de înscriere și nominalizare, precum și regulamentul și alte detalii legate de concurs.

  • NOMINALIZAREApoate fi făcută de orice persoana, astfel contribuind la identificarea proiectelor de mediu sau a personalităților implicate în acest domeniu.
  • ÎNSCRIEREAse va face direct de către cei care au dezvoltat proiecte de protecția mediului sau de către personalitățile, jurnaliștii sau reprezentanții  instituțiilor de învățământ care au impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Jurizarea și decernarea vor avea loc în luna decembrie 2022.

Ediția a XIV a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat este susținută de: Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor, Ambasada Sustenabilității în România, Asociația Municipiilor din România (AMR), Info Cons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, ECSR.ro, Radio Eco Natura, Radio România Cultural, RFI România, Cărturești și Hotnews.