BAT a publicat Planul de tranziție privind reducerea emisiilor de carbon , în care sunt detaliate acțiunile pe care le va întreprinde pentru atingerea obiectivelor climatice. Acestea includ reducerea la jumătate a emisiilor absolute în cadrul operațiunilor companiei și a lanțului de aprovizionare până în 2030 și zero emisii de carbon pe întregul lanțul valoric până în 2050 cel târziu.

Kingsley Wheaton, Chief Growth Officer în cadrul BAT, a declarat: „Suntem mândri să facem acest pas important în călătoria noastră în domeniul sustenabilității. Publicarea măsurilor pe care le vom lua pentru atingerea obiectivelor de zero emisii de carbon prin Planul de tranziție privind reducerea emisiilor de carbon arată încă o dată angajamentul nostru continuu de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow). Suntem o companie globală și știm că minimizarea impactului pe care îl avem în cadrul operațiunilor noastre și pe lanțul valoric este atât pasul corect, cât și firesc din punct de vedere al afacerii noastre. Este și motivul pentru care ne-am stabilit obiective extinse, bazate pe știință, legate de schimbările climatice și continuăm să integrăm sustenabilitatea în tot ceea ce facem.”

Folosind analizele de evaluare a riscurilor și planificarea scenariilor, BAT a identificat riscurile și oportunitățile de-a lungul întregului lanț valoric. BAT s-a angajat să reducă cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) absolute în Scop 1 și 2 până în 2030 față de anul de referință 2020.

În plus, conform CDP, abordarea emisiilor din Scopul 3, care sunt emisii indirecte provenite pe lanțul de aprovizionare al BAT, va fi una dintre cele mai critice și dificile pentru sector și reprezintă cea mai mare parte a amprentei totale de carbon a BAT.

Pentru aceste emisii din Scopul 3, BAT s-a angajat, de asemenea, să reducă emisiile cu 50% până în 2030 față de anul de referință 2020, prin:

  • colaborare cu furnizorii, în special cu cei care contribuie la cele mai multe emisii, pentru a asigura progresul în sustenabilitate;
  • trecerea progresivă de la transportul aerian la cel maritim, un mijloc de transport cu emisii mai reduse de carbon, în cazul produselor care necesită transport aerianiii;
  • conlucrare cu fermierii pentru cultivarea tutunului cu emisii reduse de carbon și dezvoltarea altor proiecte similare;
  • promovarea circularității în cercetare și dezvoltare, dezvoltarea proceselor de scoatere din uz și promovarea principiilor de proiectare ecologică.