MedLife anunță finalizarea tranzacției de preluare a 99,76% din pachetul de acțiuni Muntenia Hospital, cel mai mare spital din județul Argeș, după aprobarea Consiliului Concurenței. Astfel, liderul pieței de servicii medicale private din România își consolidează expertiza medicală pe zona spitalicească și ajunge la o rețea de 16 spitale la nivel național.

Spitalul din Pitești se remarcă printr-o echipă medicală alcătuită din peste 70 de specialiști de talia MedLife, acoperind aproape toate specialitățile medicale și chirurgicale: chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă, urologie, dermatologie, ORL, gastroenterologie, hematologie, neurologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, psihologie, medicină de laborator, radiologie și imagistică medicală ș.a.

„Parteneriatul cu Muntenia Hospital reprezintă o continuare a misiunii noastre de a pune laolaltă medici și specialiști de elită din România, care, împreună cu tehnologia de ultimă generație și expertiza noastră dobândită local, oferă românilor acces la medicină de excelență, la noi în țară. Ne propunem ca odată cu extinderea portofoliului de servicii în regiunea de sud a țării să punem la dispoziția pacienților din proximitate echipe medicale de top și soluții integrate, de la servicii medicale în regim ambulatoriu, imagistică și laborator la intervenții chirurgicale complexe și spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Muntenia Hospital dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de radiologie și imagistică de înaltă performanță (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că pacienții pot beneficia de servicii decontate în regim de spitalizare de zi și continuă.

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, MedLife devine unul dintre cei mai mari jucători din județul Argeș, având în portofoliu atât servicii de prevenție prin intermediul clinicilor Solomed, cât și servicii integrate, inclusiv de chirurgie și spitalizare, în cadrul Munteania Hospital.