Durerea nu trebuie să fie parte din viața omului! Este o trăire și o percepție pe care în mod normal nu suntem făcuți să o trăim la intensități crescute și mai ales nu pe termen lungîntrucât atrage după sine o reacție în cascadă a organismului, deseori greu de stabilizat. Mai mult, în umbra durerii, pacientul devine adesea prizonierul unei realități tulburi, unde neputința, rușinea și vina își fac simțite prezențadiminuând treptat acea demnitate care definește esența umanăatrage atenția Dr. Ovidiu Palea, medic primar A.T.I. și specialist în Terapia Durerii, fondator al  Centrului de Terapia Durerii Nord – Grupul Medical Provita – unicul centru acreditat E.S.R.A. (Asociația Europeană pentru Anestezie Regională și Terapia Durerii) din România, într-un interviu pentru www.credinmedicina.ro.

Terapia Durerii nu este doar o modalitate de a alina suferința fizică, ci și un factor important în restabilirea demnității pacientului în timpul perioadelor dificile de boală. Terapia Durerii devine, astfel, nu doar un aspect medical, ci și un fundament al demnității umane. Într-un spital, accentul pus pe terapia durerii nu numai că ameliorează disconfortul pacientului, ci contribuie și la creșterea calității vieții acestuia, continuă Dr. Palea, evidențiind angajamentul său față de o abordare inovativă, umană și plină de compasiune în tratarea pacienților.

Terapia Durerii a fost motivul principal pentru înființarea Nord – Grupul Medical Provita și este pilonul său central, ce reflectă tendințele în tratamentul modern, cu o poziție puternică și stabilă în domeniul tratamentului durerii. Practicarea terapiei durerii la cele mai înalte standarde și susținerea unei abordări holistice și umane în îngrijirea pacienților sunt pentru Dr. Ovidiu Palea investiții esențiale în îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Programul CRED în Medicină reprezintă o inițiativă dedicată promovării și implementării unor standarde internaționale ridicate în ceea ce privește asistența medicală și relaționarea dintre cadrele medicale și pacienți sau familiile acestora. CRED este un acronim care reprezintă patru valori fundamentale în orice sistem de sănătate: Comunicare, Respect, Etică și Demnitate.

Pentru mai multe informații despre Program, vizitați www.credinmedicina.ro!

Pentru a deveni și dvs. parte din comunitatea CRED în Medicină, accesați și completați formularul următor: https://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/