Ziarul “New York Times” anunță că are peste un milion de abonați la ediția digitală

NY timesCotidianul american “The New York Times” a anunțat joi că numărul abonaților plătitori la ediția sa online a depășit pragul de un milion și că acestora li se adaugă 1,1 milioane de abonați la versiunea tipărită care au acces și la formatul digital.

“Este un moment major pentru activitatea noastră, lansată în 2011 și care a avut o evoluție crescătoare puternică și constantă. Acest lucru ne situează într-o poziție unică printre furnizorii mondiali de informație”, a declarat Mark Thompson, președinte director general al New York Times Company. “Credem că niciun alt organism de presă nu a reușit să ajungă la un număr de abonați la versiunea digitală comparabil cu al nostru, nici la venituri comparabile în materie de abonamente la ediția online”, a mai spus el.

NYT încearcă să-și consolideze versiunea digitală, în contextul în care ediția pe hârtie și încasările din publicitate sunt în scădere. În 2012, compania a câștigat mai mult prin vânzarea ziarelor decât din publicitate. Beneficiile au crescut cu 78 % în al doilea trimestru față de aceeași perioadă din 2014 și au fost de 16,4 milioane de dolari, mai ales datorită diminuării costurilor de funcționare.

Vânzările au crescut la ziare, dar nu au reușit să compenseze scăderea cifrelor de afaceri din publicitate. La acest capitol, s-au înregistrat scăderi cu 12,8 % la versiunea tipărită, dar și creșteri cu 14,2 % la ediția online. AGERPRES