Zentiva a produs anul trecut 144,25 milioane de cutii de medicamente. Volumul reunește producția celor două fabrici locale, la București. Compania a produs 107 milioane de cutii de medicamente, cu 2 milioane mai mult decât în 2019, în timp ce Labormed-Pharma S.A. a realizat 37,25 milioane de cutii față de 29,45 milioane în 2019.

Volumul producției a fost determinat în principal de creșterea necesarului și a cererii de medicamente utilizate în tratamentul simptomatic al infecțiilor cu SARS COV 2. În topul avansului din producție s-au plasat formele solide cu substanțele active paracetamol, metamizol sodic (pentru piața din România și Germania) și tamsulosin (tehnologia pelete).

Este pentru al cincilea an consecutiv când Zentiva  și majorează producția locală de metamizol sodic pentru a onora atât comenzile locale, cât și cele pentru Germania.

Zentiva a intrat în 2020 în topul primelor 3 companii farmaceutice din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale. Unu din zece medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva în România.