Vă invităm să participați la cea de-a patra ediție a conferinței „Women in Data Science” – WiDS România 2024 , un eveniment de referință în domeniul data science și AI.

Inițial organizată pentru prima dată în 2015 de către Universitatea Stanford din SUA, WiDS este acum o Conferință Globală cu peste 150 de evenimente regionale găzduite de Ambasadorii WiDS din întreaga lume.

Organizat de Think Tank 360 în parteneriat cu Universitatea Stanford, acest eveniment va aduce în prim-plan expertiza și inovația în știința datelor. WiDS România 2024 este un loc de întâlnire pentru profesioniști și pasionați, cu accent pe educație, cercetare și utilizarea eficientă a datelor.

Ne propunem să sporim atenția asupra domeniului inteligenței artificiale prin Conferința WiDS ediția 4 :„The Future of Artificial Intelligence. Opportunities and Challenges” din 21 martie 2024, unde experții internaționali și naționali din sectorul guvernamental, privat și academic vor purta discuții în cadrul celor 4 secțiuni:

(1) AI Evolution and the Public Administration;

(2) AI – Next Steps, Legal Frame, Opportunities and Constrains;

(3) AI – Main trends in Research, Innovation and Development;

(4) AI – Furture Impact over Industries Segments.

Premergător conferinței va avea loc târgul de joburi în format online, prin care se va facilita procesul de recrutare al tinerilor talentați din cadrul universităților participante în proiect.

”Contribuind la dezvoltarea diversității și incluziunii în acest domeniu, conferința este susținută de parteneri importanți și promite să fie o experiență captivantă pentru toți cei interesați de știința datelor. Totodată, dezbaterea online „AI Further Challenges”, organizată în preambulul conferinței, va fi moderată de Dl. Daniel E. HO, consilierul Casei Albe pe politici AI, și sunt sigură că ne va furniza informații cruciale”, a declarat Mariana Ungureanu, Ambasadoarea WiDS pentru România și fondatoarea Think Tank-ului 360.

Un alt punct important al ediției 2024 constă în consolidarea imaginii României la nivel internațional prin participarea la WiDS Datathon, o competiție internațională anuală lansată de Stanford, la care iau parte peste 4000 de participanți din peste 100 de țări. Această ediție se axează pe tema ‘Equity in Healthcare’ și reprezintă o oportunitate de a aduce contribuții semnificative în domeniul datelor la nivel global.

Alăturați-vă comunității noastre pentru o zi plină de descoperiri, dezbateri și networking la JW Marriott București pe 21 martie 2024.

Nu ratați această oportunitate unică de a interacționa cu experți de top și de a fi parte dintr-o mișcare globală care promovează știința datelor și diversitatea în acest domeniu.