WizzAir deschide o bază aeriană la Iaşi anul viitor şi va introduce cinci rute noi

wizzairWizzAir va deschide o bază aeriană la Iaşi în vara anului viitor şi va introduce cinci rute noi, către Bologna, Catania, Larnaca, Roma şi Tel Aviv, în timp ce frecvenţa zborurilor companiei din Iaşi către Londra şi Milano va fi suplimentată.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a anunţat deschiderea unei baze aeriane la Iaşi începând cu 1 iulie 2016, precum şi alocarea unei aeronave Airbus A320 pentru efectuarea curselor externe de pe aeroportul ieşean. Totodată, el a precizat că Wizz Air va opera din iulie cinci rute noi de la Iaşi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma (Ciampino) şi Tel Aviv. Cursa de Bologna va fi operată de trei ori pe săptămână, în timp ce restul vor avea o frecvenţă de două curse pe săptămână. Biletele au fost puse deja în vânzare pe site-ul companiei, la preţuri începând cu 129 de lei.

Conducerea Wizz Air a anunţat și creşterea numărului de zboruri de la Iaşi către Londra, de la două la cinci pe săptămână, şi către Milano (Bergamo), de la două la trei pe săptămână.

”Baza aeriană pe care o deschidem la Iaşi este o veste mare pentru oraş, dar şi pentru regiune. Este al şaselea aeroport din ţară unde ne stabilim bază operaţională. Vom avea în total 16 aeronave în România anul viitor, la Bucureşti urmând să alocăm încă un avion, tip Airbus A321, cu 230 de locuri. Operăm pe opt aeroporturi din România şi avem o cotă de piaţă de 29.5 la sută. Am transportat 3,4 milioane pasageri în 2014, iar în acest an estimăm o creştere de 19 la sută”, a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al Wizz Air.

Wizz Air are în prezent trei curse externe pe aeroportul din Iaşi, către Treviso, Londra şi Milano Bergamo.

Pe aeroportul din Iaşi operează în prezent patru companii, respectiv Tarom, Austrian Airlines, Wizz Air şi Blue Air.