wizzairCompania Wizz Air a câştigat licitaţia pentru deschiderea de noi rute de pe Aeroportul Sibiu, urmând a opera curse către Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, din a doua jumătate a anului, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, instituţia a desemnat câştigătorul procedurii de selecţie publică în vederea acordării de ajutoare financiare pentru companiile care deschid noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, licitaţie lansată în ianuarie 2016.

„Din cele şapte rute propuse pentru licitaţie, doar pentru patru a fost depusă oferta de către singura companie aeriană participantă, Wizz Air, cea care a şi fost desemnată câştigătoare a licitaţiei. Wizz Air va opera zboruri spre Milano, Madrid, Memmingen şi Nurnberg, începând din a doua jumătate a anului”, se arată în comunicat.

La finalul lunii ianuarie, CJ Sibiu a lansat licitaţii pentru deschiderea de şapte noi rute către ţări din Europa. Obiectul licitaţiei l-a constituit creşterea conexiunilor directe dintre judeţul Sibiu şi Milano, Roma, Madrid, Barcelona, Paris, Memmingen şi Nürnberg. În 25 februarie au fost deschise ofertele depuse, iar la momentul respectiv reprezentanţii CJ Sibiu anunţau că o singură companie a depus oferte pentru patru dintre cele şapte destinaţii licitate.

Compania care înfiinţează noi curse de pe Aeroportul Sibiu beneficiază de ajutor de stat, după ce CJ Sibiu a obţinut aprobare de la Comisia Europeană în acest sens. Potrivit deciziei Comisiei Europene, în perioada 2013-2017, CJ Sibiu poate acorda 2,8 milioane de euro sub formă de ajutor de stat pentru companiile care înfiinţează curse de pe Aeroportul Sibiu. Condiţia oferirii ajutorului de stat este ca traseul să rămână deschis minimum cinci ani, iar ruta deschisă să nu mai fie operată de pe Aeroportul Sibiu de vreo altă companie. Frecvenţa minimă pentru care se acordă ajutorul este de două curse pe săptămână.