În 2016 platforma de pachete de călătorii Wizz Tours, ce oferă bilete de avion şi hotel în reţeaua în continuă creştere Wizz Air, a înregistrat un total de 71.000 de pasageri în întreaga reţea, cu 66% mai mult faţă de anul trecut.

În acelaşi timp, clienţii din România reprezintă 10% din totalul pasagerilor ce au ales să-şi rezerve vacanţele sau city-break-urile prin această platformă, care a vândut în ţara noastră, în 2016, cu 650% mai multe pachete de călătorii decât anul precedent.

Suma maximă plătită pentru un pachet zbor şi cazare a fost de 4,400 de euro, iar cea minimă de 25 de euro, în timp ce valoarea medie a unei rezervări pe site a fost de 570 de euro sau 244 de euro per persoană. 45% dintre turişti au preferat hoteluri de 3 stele şi 33% pe cele de 4 stele, iar vacanţele au avut o durată medie de 4,3 nopţi.

Într-un clasament al destinaţiilor preferate de români, Roma ocupă primul loc urmată de Malta, Dubai, Barcelona, Cipru, Veneţia, Lisabona, Paris, Milano şi Londra. În acelaşi timp, top 10 al ţărilor favorite arată astfel: Italia, Spania, Malta, Emiratele Arabe Unite, Cipru, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Suedia şi Ungaria.