Western Union şi Viber vor furniza servicii transfrontaliere de transfer de bani

Western-UnionCompania Western Union, unul din liderii globali în servicii de plăți şi Viber, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie mobilă, cu peste 664 milioane de utilizatori unici la nivel mondial, au anunţat semnarea unui acord de furnizare a unei modalităţi rapide şi simple de trimitere bani către prieteni şi familie, practic oriunde în lume, prin folosirea aplicaţiei Viber.

Utilizând recent lansata platformă WU Connect, acordul dintre Western Union şi Viber se va axa pe trei zone cheie:

Trimiterea de bani oriunde în lume: în această fază este lansată prima versiune a aplicației care permite efectuarea de transferuri de bani prin Viber din SUA către peste 500.000 de locații Western Union din lume, din peste 200 de țări și teritorii. Suma maximă care poate fi trimisă prin aplicație este de 499 USD.

O experienţă plăcută în universul mesageriei: Western Union şi Viber au creat o experienţă unică legată de transferul de bani, care se desfășoară, de la început și până la finalizarea tranzacției, direct din ecranul de mesagerie al utilizatorilor Viber.

Soluţii integrate: soluţia integrează tehnologia robustă cu conversia valutară, managementul datelor precum și infrastructura anti-spălare de bani şi de conformitate cu reglementările în vigoare pentru expedierea eficientă şi la timp de bani aproape oriunde în lume.

„Prin intermediul acestei alianţe cu Viber ne continuăm eforturile în direcţia creşterii numărului de modalități de transfer de bani în cadrul platformei noastre transfrontaliere Fin Tech, extinzându-ne reţeaua de canale digitale”, a declarat Hikmet Ersek, Preşedinte şi CEO Western Union.

Lansată în 2015, noua platformă WU Connect bazată pe API permite platformelor digitale ale terţilor să se integreze în ecosistemul Western Union, pentru a oferi o experienţă globală integrată de transfer de bani utilizatorilor. Consumatorii se pot bucura de folosirea aplicaţiilor lor sociale şi de mesagerie favorite prin trimiterea de bani direct din aplicaţie. De asemenea, ei pot finanţa transferul de bani utilizând cardul de debit, cardul de credit sau contul bancar sau pot direcţiona cu uşurinţă fondurile către orice locaţie a agenților Western Union participantă din întreaga lume, către un portofel mobil sau către un cont bancar, acolo unde acestea sunt disponibile.