Wand Education: Cum pot profesorii să genereze conținut atractiv pentru elevi și să le mențină acestora atenția în timpul orelor

Una dintre provocările cursurilor online este crearea de conținut și adaptarea acestuia într-o manieră cât mai interactivă, care să suplinească prezența fizică. Profesorii trebuie să se reinventeze și să adopte această schimbare dramatică, apărută peste noapte. Pentru astfel de situații, a fost creată platforma Wand, care permite crearea de conținut, dar și accesarea conținutului pregătit de alți profesori, iar el devine relevant și interesant tocmai pentru că e atractiv, implică elevul, permițând alternarea metodei de învățare sincronă (unilateral de la profesor) cât și asincronă (elevul răspunde în ritmul lui la scurte quizz-uri de verificare). Platforma oferă profesorului instrumentele necesare pentru a genera rapid materialele de care are nevoie, de 10 ori mai rapid decât cu powerpoint, și cu siguranță mult mai intuitiv și mai angajant pentru audiență.

Utilizarea Wand nu necesită mult training, există tutoriale video explicite pentru fiecare din funcționalitățile acesteia, iar marele avantaj al platformei este că permite exprimarea personalității și a modului de predare a profesorului, originalitatea lui, oferind instrumente de creare, grupare și distribuire de conținut foarte facil, în așa fel încât amprenta creativității utilizatorului să se vadă în conținutul astfel obținut.

Un alt atribut inedit este că această platformă permite și un mod asincron de predare: există o parte de conținut, însoțit de video, de imagini și detalii care să atragă și să mențină atenția, care alternează cu niște quiz-uri care înseamnă intervenția individuală a elevilor, într-o formă sinestezică, folosind și instrumente motrice precum animații, transferul unor noțiuni dintr-o parte în alta, răspunsuri sau înregistrarea vocii într-un sistem, lucruri care nu permit elevului să fie cu mintea în altă parte, obigându-I, astfel, să fie implicat.

Rezultatele se evaluează ori în timp real, ori în sistem self-pace (ritm propriu), adică se primește o temă animată, interactivă, care creează un rezultat foarte bine monitorizat, nu doar la nivel de notă finală, ci la nivel de timp petrecut pentru un anumit exercițiu; dacă sunt implicate detalii de creativitate, aceasta din urmă se înmagazinează în niște metadate care oferă unui profesor, la finalul unui semestru, nu doar o poză, ci o imagine evolutivă a modului în care elevul a reușit să evolueze pe un anume criteriu – creativitate/ gândire analitică etc. Aceste lucruri nu sunt transparente elevului, acesta are senzația că rezolvă un test și o notă/scoring, însă informațiile acestea se contorizează și generează o imagine relevantă pentru dascăli. Se creează o evoluție, iar discuția cu părintele va fi bazată pe date (factual), nu pe amintiri sau emoții.

Platforma este disponibilă în mod gratuit în România, până la sfârșitul anului și peste 5000 de profesori au deja cont. Informații suplimentare puteți accesa pe link-ul http://wand.wle.ro/