Walgreens Boots Alliance și McKesson finalizează formarea unui joint venture pe piața germană de distribuție a produselor farmaceutice

Walgreens Boots Alliance și McKesson Corporation au anunțat  finalizarea acordului de creare a unui joint venture care să combine cele două afaceri de distribuție a produselor farmaceutice din Germania, Alliance Healthcare Deutschland (AHD) și GEHE Pharma Handel (GEHE). WBA deține controlul asocierii printr-o participație de 70%, în timp ce McKesson deține restul de 30%.

„La Walgreens Boots Alliance, cu toții așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu McKesson Corporation”, a spus Ornella Barra, co-chief operating officer, Walgreens Boots Alliance. „Este un pas important pentru divizia noastră de distribuție a produselor farmaceutice și o șansă unică de a dezvolta în continuare servicii inovatoare pentru producătorii și farmaciștii din Germania.”

„Finalizarea acestui parteneriat strategic cu Walgreens Boots Alliance ne permite să consolidăm și să asigurăm viitorul distribuției produselor farmaceutice pe piața germană”, a declarat Kevin Kettler, președinte al consiliului de administrație și președinte McKesson International. „Împreună, așteptăm cu nerăbdare să oferim un model de operațiuni de succes în beneficiul ecosistemului medical german al pacienților, farmaciilor și producătorilor”.

În contextul în care sectorul sănătății se va confrunta cu numeroase provocări în viitorul apropiat, noua companie se angajează să consolideze poziția farmacistului de profesionist în domeniul sănătății, creând servicii inovatoare cu valoare adăugată și îmbunătățind semnificativ digitalizarea și excelența operațională.

 

Despre Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance, lider global în distribuția produselor farmaceutice, ajunge la milioane de oameni în fiecare zi prin eliberarea și distribuirea de medicamente, prin punctele sale de vânzare, prin produsele de sănătate și frumusețe, cât și prin platformele sale digitale. Compania are o tradiție de încredere și inovație în sectorul distribuției produselor farmaceutice și al farmaciilor comunitare de peste 100 de ani.

WBA este prezentă în peste 25 de țări, inclusiv prin participație, avînd peste 450.000 de angajați și peste 21.000 de farmacii.

WBA este inclusă în lista FORTUNE 2020 a celor mai admirate companii din lume, clasată pe primul loc în categoria alimente și farmacii. Acesta este al 27-lea an consecutiv în care WBA sau compania predecesoare, Walgreen Co., au fost prezente în lista FORTUNE.