Volkswagen prezintă la Frankfurt modelul ID.3 și noul logo al mărcii

Mărcile grupului Volkswagen aduc mai multe premiere mondiale la Salonul Internațional Auto de la Frankfurt (IAA), care va fi deschis publicului larg începând de joi, 12 septembrie. Marca Volkswagen va lansa aici modelul ID.3, care își propune să transforme mobilitatea electrică în fenomen de masă. Producția va demara în luna noiembrie la Zwickau, iar primele livrări vor fi realizare vara viitoare. Deja au fost rezervate peste 30.000 de exemplare din acest model.

Celelalte mărci din grup, ale căror modele sunt distribuite local prin intermediul celui mai mare importator auto, Porsche România, vor prezenta la Frankfurt mai multe versiuni sport sau hibride, subliniind astfel evoluția tehnică înregistrată în ultima perioadă și direcția spre mobilitatea viitorului.

„Premierele aduse de grup la IAA 2019 sunt mai mult decât mașini puternice, eficiente, bine construite, ele arată că drumul spre mobilitatea electrică este ireversibil. Investiția grupului în tehnologie și digitalizare facilitează integrarea naturală a noilor modele electrice în stilul de viață al clienților noștri, oferind performanță, confort dar și impact redus asupra mediului. Modelul VW ID.3 susține această viziune și suntem convinși că va avea un impact substanțial pe piața din România”, spune Brent Valmar, Director General Porsche România.

Volkswagen prezintă la Frankfurt modelul ID.3 și noul logo care va reflecta personalitatea actuală a mărcii și direcțiile viitoare de dezvoltare. Fanii vor putea vedea și un model concept Beetle electric realizat de divizia de componente, pentru care mare parte din componentele electrice au fost preluate de la e-Up. În materie de accesibilitate a modelelor electrice, Volkswagen face un pas important prin prezentarea la Frankfurt a unui model e-Up care va fi lansat pe piață la un preț mai mic de 22.000 de euro. Luând în calcul subvențiile oferite în România, acest model ar putea fi achiziționat la un preț de circa 12.000 euro.

Audi expune la Frankfurt 26 de modele diferite, dintre care jumătate vor fi noutăți. Printre acestea se numără și conceptul AI:TRAIL. Acestuia i se va alătura noul Audi RS 7 Sportback și noua variantă de design pentru modelul de curse e-tron FE06. Alte noutăți vor fi versiunile îmbunătățite ale modelor A4 și Q7, disponibile acum și la distribuitorii din România, plus versiunea A1 Citycarver, Q3 Sportback și Audi RS 6 Avant.

După ce ŠKODA a expus la Geneva, în martie, noul său SUV KAMIQ, la Frankfurt va prezenta o variantă sportivă a acestuia, MONTE CARLO KAMIQ. O versiune similară va fi expusă și pentru SUV-ul SCALA. La IAA 2019, ŠKODA marchează intrarea pe segmentul mașinilor electrice prezentând în premieră modelele CITIGO iV și SUPERB iV plug-in hibrid.

SEAT crește gradul de eficiență și atractivitate a modelului Tarraco, prin prezentarea la Frankfurt a unei variante cu sistem de propulsie plug-in hibrid și a unei versiuni sportive FR. Hibridul plug-in Tarraco este o demonstrație pentru strategia SEAT din domeniul electro-mobilității. Marca va include în portofoliu șase modele SEAT și CUPRA integral electrice sau plug-in hibride, până la începutul anului 2021. CUPRA, brandul de performanță al SEAT, prezintă în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt noul concept CUPRA Tavascan, primul SUV full-electric al mărcii.

Salonul Internațional de la Frankfurt IAA se desfășoară în intervalul 12 – 22 septembrie 2019.