Volkswagen Grand California model nou în clasa van-urilor de șase metri, dotat cu baie și zonă de dormit în spate

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august – 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota se bazează pe structura modelului Crafter. Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale își extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de șase metri. În plus față de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii și toaletă. Lansarea pe piață a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.

Lansate în 1988, vehiculele de campare California au generat vânzări totale de peste 160.000 de unități. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experiența acumulată cu acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnică de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite în paralel de acum înainte.

Grand California este dotat cu scaune rotative în față și o banchetă dublă în zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legătura superioară pe bancheta din spate. O masă mare oferă spațiu suficient pentru patru persoane să servească cina împreună. Echipamentele de bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil și din exterior), aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă și diverse sertare, compartimente de depozitare și rafturi rabatabile.

O caracteristică-cheie la modelul Grand California, care îl diferențiază de California T6, este baia. Pe lângă toaletă și duș, echipamentele băii includ o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat pentru hârtie igienică (protejează de umezeală), suporturi de prosop și un luminator pentru ventilație. Grand California poate transporta 110 de litri de apă. Nu există întrerupătoare de lumină în baie – lămpile se aprind automat prin detectoare de mișcare – dotare standard.

Opțional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra acestuia. De asemenea, sunt disponibile alte dotări cum ar fi o unitate suplimentară de aer condiționat montată pe acoperiș, în pe partea din spate, o copertină, un suport pentru biciclete în spate și o masă de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate în ușile batante). Încălzirea standard cu gaz poate fi extinsă, opțional, și ca sistem de încălzire pe bază de energie electrică generată de gaz sau de motorină. De asemenea, în viitor va fi instalat un panou solar pe acoperiș, o antenă satelit (pentru recepție TV) și un hotspot Wi-Fi (router).

În plus, Grand California va fi disponibil împreună cu sistemele de asistență și sisteme de infotainment de ultimă generație. Sistemele de asistență pentru șofer includ sistemul Front Assist cu funcția City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta șoferul să păstreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii în siguranță, Rear Traffic Alert pentru a ieși cu spatele din spațiile de parcare și Park Assist pentru a efectua manevrele de parcare cât mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control și camera de mers înapoi Rear View.