Volkswagen Amarok a câştigat International Pick-up Award 2018

Volkswagen Amarok a câştigat „International Pick-up Award 2018” (IPUA 2018). Ca şi predecesorul său, în 2010, noul Amarok a reuşit să convingă juriul format din jurnalişti specializaţi în domeniul transporturilor.

“Suntem recunoscători că am primit International Pick-up Award 2018 şi ne simţim onoraţi de decizia juriului internaţional al experţilor. Cu noul Amarok, am ascultat încă o dată ceea ce îşi doresc clienţii şi am reuşit să obţinem mai multă putere, mai mult cuplu şi, de asemenea, o mai bună capacitate de a se adapta pe orice teren. Este mai mult decât lux şi stil de viaţă,” a declarat Dr. Eckhard Scholz, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen Autovehicule Comerciale, la decernarea Premiului în Lyon – Franţa.

Pe scurt, juriul a sintetizat toate atributele Amarokului în câteva cuvinte: “work hard, play hard”, fiind un model etalon al întregului segment, şi a descris Amarok ca un “cal de tracţiune cu pedigriu de top”. Designul bine conturat, finisajele de calitate, au fost avut un rol determinant în luarea deciziei membrilor juriului. Dimensiunea cabinei duble, element de referinţă în segment, a impresionat, de asemenea, prin designul său modern. Scaunele ergoConfort pentru şofer şi pasagerul din faţă, având imprimată sigla AGR a “Societăţii Germane pentru Sănătatea Spatelui”, au atras atenţia juriului, care a remarcat în plus transmisia automată cu opt trepte perfect adaptată motorului V6.

Membrii juriului au fost impresionaţi în special de capacităţile on-road şi off-road ale Amarok V6: “Rafinamentul şi elasticitatea motorului au stabilit un nou standard al segmentului.” Şi au adăugat în explicaţia lor de ce au acordat distincţia: “Performanţa nu este o provocare pentru Volkswagen Amarok V6. Gama sa extinsă de motoare TDI de 3 litri, care variază de la 120 la 190 kW, satisface dorinţele de putere şi cuplu ale tuturor grupurilor de clienţi.”

A doua generaţie Amarok cu motorul său V6 este un succes printre clienţi, fiind livrate la nivel global peste 65.200 de vehicule, reprezentând o creştere cu 13,2% în comparaţie cu aceeaşi perioada a anului trecut.

“International Pick-up Award” este acordat o dată la doi sau trei ani de către o selecţie de membri ai juriului IVotY (International Van of the Year), alcătuit din jurnalişti de renume din 25 de ţări, inclusiv România. Şaisprezece dintre aceştia evaluează vehiculele nominalizate independent unul de celălalt, în conformitate cu criteriile definite anterior. Amarok a câştigat International Pick-up Award şi în 2010, devenind astfel singurul pick-up care a câştigat această distincţie pentru a doua oră.