Vola.ro îşi “exportă” succesul în Polonia şi Ucraina

vola_call-centerVola.ro, cea mai mare platformă online pentru rezervarea biletelor de avion şi a vacanţelor, a raportat o cifră de afaceri totală de 63,25 milioane de euro pentru 2015, în creştere cu 54% faţă de anul anterior. Activitatea companiei se desfăşoară în patru ţări: România, Polonia, Ucraina și Vietnam.

Vola.ro a vândut anul trecut bilete de avion, vacanțe, city break-uri și alte servicii turistice pe piaţa din România în valoarea de 42,47 milioane de euro.

“Anul 2015 a fost cel mai bun an de până acum, pentru că am făcut cele mai îndrăznețe lucruri de până acum. Am ieșit din zona de performance marketing și am derulat primele campanii TV din istoria Vola.ro, am lansat produse unice pe piața din România, precum Smart Connection și, în plus, pentru prima dată de la înființare, am schimbat structura acționariatului primind un nou partener: fondul de investiții 3TS Capital Partners. Aș spune că succesul înseamnă câteodată să ieși din zona ta de confort”, a declarat Daniel Truică, managing partner și unul dintre fondatorii Vola.ro.

Biletele de avion rămân cele mai cumpărate produse turistice în mediul online. Volumul vânzărilor de bilete de avion pe platforma Vola.ro a crescut cu aproximativ 70% în 2015 față de anul precedent, în timp ce numărul city break-urilor rezervate de români a crescut cu 40%. Segmentul vacanțelor de tip tour-operator a înregistrat un avans de 150% față de anul2014.

Pentru acest an, compania estimează o creştere de până la 40% a afacerilor din România, la un nivel de 55-60 de milioane de euro, în timp ce estimare pentru afacerile întregului grup va depăşi 85 de milioane de euro.

Vola.ro este cea mai mare agenție online de turism din România şi prima compania care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. Anul trecut, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.