“Vizionar – Cum luăm deciziile care contează cel mai mult”, de Steven Johnson

De nenumărate ori, deciziile importante, care îți schimbă viața, contează mai mult decât cele banale, de zi cu zi, și sunt mai greu de luat: unde să locuim, cu cine să ne căsătorim, ce să credem, dacă e bine să înființăm o firmă, cum să punem capăt unui război. Nu există metodă universal valabilă pentru abordarea acestui gen de dileme.
În Vizionar, Steven Johnson ne arată instrumente eficiente pentru perfecționarea importantei abilități a luării deciziilor complexe. Deși nu poți modela o alegere care se face o singură dată în viață, poți să modelezi tacticile deliberative ale specialiștilor în luarea deciziilor. Aceștia nu sunt numai strategii profesioniști care administrează companii de prestigiu sau care negociază la un înalt nivel diplomatic.
Ei sunt și romancierii care scot la lumină complexitatea vieții interioare a personajelor lor, oficialii din primării care asigură pe termen lung alimentarea cu apă a orașelor și oamenii de știință confruntați cu dificultăți ale viitorului pe care cei mai mulți dintre noi nici nu ni le-am putea imagina vreodată. Decidenții foarte deștepți nu se bazează doar pe propria intuiție. Succesul lor porneşte de la o abordare orientată spre viitor și de la capacitatea de a lua în considerare toate opțiunile posibile, într-un mod creativ și productiv.
Cu ajutorul unor povești irezistibile, Johnson ne explică cum putem aborda cu maximum de eficacitate alegerile care pot să definească traseul viitor al unei vieți, al unei organizații sau chiar și al unei civilizații. Vizionar vă va ajuta să vă imaginați variantele posibile de viitor și să apreciați inteligența subtilă a deciziilor care ne-au modelat istoria socială de ansamblu.

Puteți comanda volumul “Vizionar – Cum luăm deciziile care contează cel mai mult”, de Steven Johnson, aici