VitalFields, aplicația care transformă agricultura digitală într-o inovație accesibilă

VitalFields, una dintre cele mai populare platforme de management agricol din Europa, este acum disponibilă și în România sub forma de software cloud accesibil pe bază de abonament anual.

Mai mult, utilizatorii beneficiază în mod gratuit și de aplicația mobilă de administrare a terenurilor, inclusă în abonament. Disponibil în șapte țări europene, software-ul VitalFields oferă o soluție intuitivă de planificare, administrare, analiză și raportare a situației lucrărilor agricole, inclusiv funcții de urmărire a pesticidelor și fertilizanților utilizați în funcție de tipul de cultură, totul fără a avea nevoie de un hardware specializat. De asemenea, VitalFields oferă fermierilor posibilitatea de a crea rapoartele necesare pentru depunerea cererilor unice de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pentru a transforma agricultura digitală într-o soluție accesibilă jucătorilor mici și mari, VitalFields anunță și o ofertă promoțională de lansare, tarifele încadrându-se între 0,3 și 0,9 euro pe hectar pe an. În afara fermierilor care administrează mai puțin de 40 de hectare și care pot utiliza software-ul VitalFields complet gratuit, agricultorii care au între 41 și 500 de hectare vor plăti numai 0,9 euro pe hectar pe an, în timp ce orice altă suprafață peste 500 de hectare va fi taxată cu 0,3 euro pe hectar pe an.

Martin Rand, co-fondatorul și Directorul Comercial al VitalFields, comentează decizia de intrare pe piața locală: “Extinderea a fost influențată în primul rând de faptul că profesioniștii în agricultură sunt adesea în căutarea unor soluții digitale pentru înregistrarea datelor și analiza acestora, totul pentru a lua cele mai informate decizii agronomice. Cum agricultura este o industrie importantă la nivel local, decizia de a lansa software-ul VitalFields și în România era următorul pas firesc pentru noi.”

VitalFields este o platformă de tip cloud care oferă toate datele necesare fermierilor pentru ca aceștia să poată maximiza randamentul terenurilor agricole. Lansată oficial în anul 2011, prin soluția VitalFields se administrează în prezent peste 500.000 de hectare în 7 țări, respectiv Austria, Estonia, Germania, Polonia, România, Elveția și Ucraina.

VitalFields oferă o soluție cloud, împreună cu o aplicație pentru dispozitivele mobile, care nu necesită un hardware special pentru instalare, informațiile fiind stocate în siguranță în cloud. Software-ul permite fermierilor să își administreze cu ușurință terenurile și operațiunile, inclusiv managementul fertilizatorilor și pesticidelor utilizate, totul pentru a obține o viziune de ansamblu asupra productivității pe termen lung.

Mai mult, VitalFields generează automat rapoarte tehnice și financiare care permit fermierilor să își optimizeze activitățile. De asemenea, sistemul este conceput special pentru planificarea, gestionarea și analiza lucrărilor agricole și contribuie astfel la asigurarea conformității cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Aplicația include și opțiunea de comparare a rezultatelor fermei cu alte unități similare din zonă, cu respectarea deplină a confidențialității datelor.