Vinurile produse de Senator Wine intră în cel mai mare lanţ de magazine alimentare din Rusia

vinuri monserProducătorul de vin Senator Wine a trimis anul trecut la export 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și Canada, iar afacerile au crescut cu 20%.

După ce a pătruns pe piaţa chineză în urmă cu doi ani, fiind principala piaţă de export pentru vinurile Senator Wine, produsele cramei au ajuns şi în cea mai mare reţea de magazine alimentare din Rusia, ce numără 5.000 de unităţi. Astfel, Rusia devine a doua cea mai mare piaţă spre care sunt exportate vinurile produse de Senator Wine.

“În 2016 ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, țările Benelux și Marea Britanie. În 2016 ne așteptăm să depășim 1, 2 milioane de sticle la export. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, a declarat George Neacșu, director Senator Wine.

Senator Wine cultivă în acest moment peste 800 de hectare de viță de vie, dintre care 250 de hectare sunt reprezentare de plantația ecologică de la Însurăței, județul Brăila. Vinul organic ocupă o pondere de aproximativ 25-30% din producția actuală totală a Senator Wine.

Senator Wine a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ 15,6 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2014. Producătorul expolatează podgorii în trei zone ale țării: la Huși, Vrancea și Însurăței şi are un portofoliu ce include șapte game de vin. Cea mai importantă gamă pentru piața din România este Monşer, cu 10 soiuri 100% românești. Acestei game i se adaugă Omnia (Bio) și Suav pentru zona de retail. Pentru HoReCa au fost dezvoltate vinurile din gamele Varius, Glia, Hereditas și cupajele Senator Private Collection.