Victor Ponta: “Deputații Coaliției vor vota miercuri Codul Fiscal care prevede reducerea TVA la 19%”

ponta_maroPremierul Victor Ponta anunță pe Facebook că deputații Coaliției vor vota miercuri Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%, existând posibilitatea ca această cotă să fie aplicată înainte de 1 ianuarie 2016.

“În această după amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri deputații Coaliției PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 (nu 20%) – astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010 – avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20), am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, scrie Ponta pe Facebook.

Premierul adaugă că, de asemenea, a vorbit cu cei doi miniștri și despre scăderea de la 1 iulie a prețurilor medicamentelor cu 20%. “De la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern. Ca de fiecare dată în ultimii 3 ani noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului și a face mai bună viața românilor, ceilalți fac scandal și sunt iresponsabili!!!”, mai scrie prim-ministrul. AGERPRES