Vicenţiu Mocanu, VeroTherm: Rezultatele bune pe care le-am înregistrat în ultimii ani ne încurajează să investim în dezvoltarea capacităţii de producţie

Producătorul român de polistiren şi mortare uscate VeroTherm investeşte anul acesta în amenajarea unei platforme industriale în zona limitrofă a Bucureştiului, pentru creşterea capacităţii de producţie. Prin această investiţie, VeroTherm are ca obiectiv extinderea zonei de acoperire pe plan local, dar şi capacitatea de a livra pe plan extern.

În prezent, Verotherm deţine două fabrici de producţie în Râmnicu Vâlcea, unde produce şi comercializează polistiren şi mortare uscate, atât sub sigla proprie VeroTherm, cât şi sub marcă privată.

În 2022 cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20% faţă de anul precedent şi a atins o valoare de aproximativ 12 milioane de euro, în timp ce profitul operaţional net a ajuns la aproape un 1 milion de euro. Totodată, compania a investit în 2022 peste 1 milion de euro în utilaje noi, dar şi în proiecte de eficientizare energetică.

Vicenţiu Mocanu, Director General VeroTherm, meţionează: „Rezultatele bune pe care le-am înregistrat în ultimii ani ne încurajează să investim în dezvoltarea capacităţii de producţie pentru a putea raspunde cererii de pe plan local, dar şi pentru a acoperi o zonă cât mai mare de distribuţie. Momentan, cu facilităţile de producţie şi distribuţie existente, acoperim o rază de circa 400 de Km în România. Pe lăngă dezvoltarea la nivel local, scopul nostru este să mărim şi capacitatea de a exporta. În prezent facem livrări în Bulgaria, Franţa şi Italia. Ne dorim ca VeroTherm să aibă o creştere sustenabilă şi din acest motiv suntem foarte atenţi la tot ce înseamnă investiţii în calitate, eficienţă şi inovaţie. Pentru anul 2023 ne-am bugetat o investiţie de aproximativ 5 milioane de euro.”

Pe lângă facilităţile de producţie, compania VeroTherm deţine şi flotă proprie de camioane cu capacităţi de la o tonă şi jumătate până la 24 de tone şi intenţionează să achiziţioneze anul acesta alte camioane noi.