Viasat Group este noul acţionar majoritar al Cefin Systems Romania

viasat_cefinViasat Group, una dintre companiile de top din domeniul telematic în Europa, a achiziționat recent pachetul majoritar de acțiuni (54,55%) al Cefin Systems România – un nume important pe piața autohtonă în domeniul produselor de monitorizare GPS, dedicate flotelor auto.

Odată cu acest parteneriat, Viasat Group va adăuga marca lui Cefin Systems- CS Fleet – în rețeaua sa telematică internațională.

”Piața din România este un segment care promite. Strategia noastră, atunci cănd investim pe piețe străine, este să abordăm exclusiv societăți care au un management puternic la nivel local și care sunt capabile să se dezvolte. Avem nevoie de parteneriate viabile. Eficiența și siguranța sunt cuvintele de ordine ale grupului nostru. În România colaborăm cu Cefin Systems de foarte mulți ani, iar acest lucru a făcut ca procesul de achiziție să decurgă mult mai ușor”, a declarat Massimo Getto, vicepreședintele Viasat Group și președintele Viasat Cefin Systems România.

La rândul său, directorul general al Cefin Systems România, Cati Mocanu, a precizat că fuziunea cu Viasat Group s-a produs tocmai datorită faptului că cele două companii au avut dintotdeauna același concept despre calitatea și fiabilitatea serviciilor oferite clienților, acestea fiind prioritatea numărul unu‎în procesul de vânzare.

“Suntem mândri să confirmam că, după aproape 10 ani de colaborare, Cefin Systems a devenit un membru al “familiei” Viasat, lider în piața de telematică mondială. Acest parteneriat deschide noi oportunități pe piața româneasca de telematică, în special pentru soluțiile GPS adresate firmelor de asigurări. Suntem încântați și totodată pregătiți pentru a răspunde tuturor provocărilor, alături de noii noștri parteneri de la Viasat Group.” – a declarat Directorul General al Cefin Systems România, Cati Mocanu.

Potrivit ei, în viitorul apropiat vor lansa pe piață, alături de partenerii italieni, un produs inovativ bazat pe tehnologia GPS,dar special gândit pentru firmele de asigurări auto.

”În prezent suntem în faza de research și testare pentru un nou produs destinat zonei de aigurări. Situația dificilă în care se află această piață impune o soluție corectă de gestiune. Încercăm să dezvoltăm un serviciu inovativ, performant, adresat în mod direct managementului companiilor de asigurări, nu doar asiguratului final. Dorim să venim cu o soluție viabilă pentru tot ce înseamnă această zonă. Beneficiem de experiențaîn materie a partenerilor noștri de la Viasat. Este o direcție pe care ne vom axa în forță pe viitor și sperăm ca produsul nostru să intre pe piața asigurărilor din România înainte de 2017”, mai precizează Directorul General al Cefin Systems România, Cati Mocanu.

Pentru Viasat, achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Cefin Systems România este prima etapă a planului său de dezvoltare pe piața de profil din Europa de Est, unde grupul italian intenționează să investească, în următorii 3 ani, între 10 și 15 milioane de euro.

”Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toată Europa. În 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipează o cifră de afaceri de 55 milioane de euro. Până la finele lui 2015, intenționăm să facem alte 3 achiziții în Europa, pentru că piața oferă noi oportunități. Clienții noștri sunt globali și au nevoie de parteneri globali”, mai spuneMassimo Getto, vicepreședintele Viasat Group și președintele Viasat Cefin Systems România.