Veganz, primul lanţ de supermarketuri cu produse vegane, se apropie de România

veganzUn fost director comercial al Mercedes-Benz, Jan Bredack, a pus pe picioare în 2011 primul lanţ de supermarketuri din lume care vinde exclusiv produse vegane, sub brandul “Veganz”. Vegetarian încă din 2009, Brendack a declarat că mereu i-a fost dificil să găsească alimente vegane şi de aceea a luat decizia de a-şi deschide propriul lanţ de magazine, după ce a găsit numeroase produse vegane de calitate produse în SUA şi Rusia.

Bredack operează deja un lanţ de zeci de magazine în Berlin şi alte oraşe mari din Germania, gândindu-se deja la posibilitatea de a externalize conceptul şi în alte ţări. “Veganz” importă mărfuri din 30 de ţări şi vinde peste zece mii de produse vegetariene, inclusiv lapte din plante şi smântână vegetală, îngheţată vegană, brânzeturi şi dulciuri vegetariene.

În prezent, există magazine “Veganz” în Berlin, Frankfurt, Hamburg, Munchen, Essen, Koln, Praga, Viena şi Marea Britanie. Primul magazin deschis în Marea Britanie oferă clienţilor peste 6.000 de produse alimentare vegane. În 2016, Bredack va deschide un nou magazin în Polonia.

În magazinele Veganz se poate găsi aproape orice fel de aliment, care se află în supermarketurile tradiţionale. Diferenţa este că niciun produs nu conţine carne, chiar dacă pe rafturi sunt produse cu denumiri precum “schnitzel” sau “cârnaţi”. De altfel, Bredack, citat de asociatiaveg.ro, recunoaşte că 80% dintre clienţii magazinelor sale nu sunt adepţi ai alimentaţiei vegan şi nici măcar vegetarieni.