bar vasileVicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vasile Bar, preşedinte al CCI Bistriţa-Năsăud, a declarat că viitorul camerelor de comerţ este unul „sumbru”, dacă nu vor apărea competenţe noi ale acestor instituţii.

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate a CCI Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar a rememorat momentul octombrie 2002, când, printr-o hotărâre de guvern, Registrul Comerţului s-a desprins de Camera de Comerţ a României. „În locul acelei funcţiuni importante pe care o aveam, Registrul Comerţului, nu am primit absolut nimic în schimb. Ne luptăm cu morile de vânt de atunci şi nu reuşim, practic, pentru că toate guvernele au promis, dar nimeni nu s-a ţinut de promisiuni. (…) Viitorul îl văd sumbru. Dacă nu apare nimic, competenţe noi în sistemul cameral, va fi un adevărat dezastru”, a afirmat preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud.

Potrivit lui Bar, o soluţie de avarie găsită de camerele de comerţ a fost implicarea în proiecte cu fonduri europene, însă acest lucru nu este suficient. Mai mult, există camere de comerţ care funcţionează cu doar doi angajaţi, motiv pentru care acestea riscă să dispară.

CCI Bistriţa-Năsăud numără, în prezent, peste 300 de membri, cu 200 mai puţini decât în primii ani de activitate. Vasile Bar spune, însă, că nu au fost pierduţi membri importanţi şi că cei care au rămas alături de CCI realizează trei sferturi din cifra de afaceri a judeţului. AGERPRES