Vânzările de pachete turistice pentru seniori au crescut cu 20% faţă de anul trecut

vacante_senioriChiar dacă au ajuns la o vârstă în care activitatea pe timp de vară nu este tocmai plăcută, seniorii României nu se gândesc să nu meargă în vacanţă, în călătorie undeva pentru a se bucura totuşi de beneficiile verii. Anul acesta, do­rinţa celor mai în vârstă de a merge în vacanţe pare chiar mai evidentă decât altă dată, iar faptul că faţă de anul trecut s-a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de pachete turistice dedicate lor confirmă apetitul acestora de „aventură”.

Potrivit statisticilor realizate de agenţia de turism Paralela 45, vara anului 2015 a adus o creştere cu 20% a vânzărilor pachetelor turis­tice pentru seniori, raportat la cifra de vânzări a acestora din vara anului trecut.

Mai interesant este şi faptul că foarte mulţi îşi cumpără singuri pachetele turistice, doar 1 din 10 turişti ajunşi la senioritate fiind „trimis” în vacanţă de copiii săi. „Majoritatea turiştilor care achiziţionează astfel de pachete provin din mediul urban, au o e­ducaţie superioară şi venituri peste medie. În doar 10% dintre cazuri, vacanţele sunt achiziţio­nate drept cadou de către copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumpărate chiar de către aceştia, cu 3-4 luni în avans”, a declarat, într-un comunicat remis redacţiei, Alin Burcea, preşedinte Paralela 45.

Unii au ales destinaţii în care merg şi tineri, în Grecia, Turcia, alţii au ales să meargă chiar în Italia sau Spania. În topul vacanţelor achiziţionate de seniorii români se află atât destinaţii în care se pune accent pe cultură şi istorie, precum Istanbul, Roma şi Atena, cât şi destinaţii de relaxare precum Costa Blanca, Sardinia sau Toscana. Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamnă, când temperaturile devin plăcute, iar destinaţiile nu mai sunt suprasa­turate cu turişti.

Oferta pentru seniori cu destinaţia Toscana, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, a avut preţuri începând de la 375 de euro/persoană, ce a inclus transport cu avionul Bucureşti-Florenţa şi retur, un bagaj de cală, transfer, 7 nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu demipensiune, cât şi asistenţă turistică în limba română.

Seniorii care au vrut să viziteze Turcia au putut pleca la Istanbul cu doar 199 euro/persoană, preţ ce include transport cu avionul Bucureşti-Istanbul şi retur, 4 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele, asistenţă turistică în limba română.

De asemenea, circuitul cu destinaţia Anatolia (Cappadocia) şi Riviera Mediteranei a avut preţuri începând de la 355 de euro/persoană, serviciile incluse fiind transportul cu avionul, 7 nopţi de cazare cu demipensiune sau all inclusive la hotel de 4 stele, transport local cu autocarul, tururi panoramice şi însoţitor român de grup.