Vânzarea benzinăriilor Lukoil, între zvonuri și realitate

De la bun început trebuie spus că zvonuri legate de vânarea rețelei de distribuție a Lukoil apar cam în fiecare an, dar până acum nu s-a materializat nimic. Și, după cum arătam mai sus, poate că nici nu am fi luat în seamă informația dacă sursa nu ar fi fost credibilă.

În primul rând, am întrebat compania dacă este adevărat zvonul. Nu ne așteptam să spună „da” nici dacă e adevărat, pentru că negocierile care s-ar purta pentru o asemenea tranzacție nu sunt transparente. Iar când apar informații de la una dintre părți despre o negociere de acest gen înseamnă că una dintre cele două părți încearcă să pună presiune pe cealaltă.

“Lukoil nu are în plan vânzarea totală sau parțială a benzinăriilor din România. În ultimele luni, managementul companiei a negat de mai multe ori aceste zvonuri în interviuri și declarații publice”, vine răspunsul companiei. Mai mult nu comentează reprezentanții companiei și, în mod normal, ne-am opri aici. Dar situația Lukoil în România nu este în prezent cea mai fericită, drept pentru care un exit de pe piața noastră nu este chiar atât de absurd.

Citiţi articolul complet pe businesscover.ro