Conform celor menționate de Valentin Negoiță, Președintele Asociației ECOTIC, în cadrul celei de-a doua ediții a webinarului ECO Forum, directivele Pactului Verde European, existența unei noi configurații la nivelul alegerilor publice locale, precum și oportunitățile oferite de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fac oportună crearea unei comunități care să contribuie la transformarea României într-un stat sustenabil pe termen lung.

„Anul 2021 este un an favorabil inițiativei noastre, deoarece avem în vedere, pe de o parte, directivele pe care le trasează Pactul Verde European, puse în agenda fiecărui stat membru, iar pe de altă parte, existența unei noi configurații la nivelul alegerilor publice locale, rezultată în urma alegerilor de la finalul anului 2020. La acest punct merită să menționăm și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care reprezintă o oportunitate în implementarea unui program menit să contribuie la  transformarea României într-un stat sustenabil pe termen lung. Menționez faptul că pentru PNRR sunt alocați peste 800 de milioane de euro, deci este o oportunitate și din acest punct de vedere pentru a realiza parteneriate și proiecte”, a declarat Valentin Negoiță.

„Vă invităm împreună cu Ministerul Mediului și cu partenerii noștri de la Oameni și Companii să fiți  alături de noi în demersul nostru de a realiza parteneriate în a oferi soluții concrete în ceea ce privește protecția mediului în domeniul pe care îl reprezentăm și să contribuim, evident în mod activ, la edificarea unei societăți sustenabile în România” a fost îndemnul președintelui Asociației ECOTIC, pentru reprezentanții instituțiilor publice locale și centrale, prezenți la webinar.

Cea de-a doua ediție a webinarului ECO Forum, cu tema Responsabilitățile APL-urilor  în gestionarea deșeurilor, a avut loc pe 27 mai și a antrenat în jurul discuțiilor deschise de Valentin Negoiță, și pe Raul Pop – Secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Dragoș Călugăru – Director general ECOTIC, Diana Trifu – Responsabil Comunicare și Campanii ECOTIC, Sabina Pîrvulescu – Director Operaţional ECOTIC, Constantin Toma – Primar al Municipiului Buzău.

ECO Forum este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Oameni și Companii împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul portalului specializat Administratie.ro. Programul își propune să dezvolte, în timp, o comunitate de oameni interesați de protecția mediului și, în acest context, de parteneriate pentru îndeplinirea responsabilităților ce le revin în acest domeniu, în comunitățile în care activează.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.