Unul dintre cei mai mari producători de carne, Doly Com, a cerut insolvenţa

Doly ComUnul dintre mai mari producători de carne din România, compania Doly Com SRL Botoşani, a cerut insolvenţa, administratorul societăţii, Iulian Căzăcuţ, înaintând Tribunalului Botoşani o cerere de declanşare a acestei proceduri, potrivit portal.just.ro.

Doly Com, care deţine brandul Kravys, a fost implicat în scandalul internaţional al cărnii de cal etichetate drept carne de vită, care a fost declanşat în Franţa şi Marea Britanie. Scandalul a avut loc în 2013, după ce autorităţile britanice i-au acuzat pe francezi că ar fi livrat lasagna ce conţinea carne de cal în loc de carne de vită, iar producătorul francez Spanghero a replicat afirmând ca adevăraţii vinovaţi ar fi fost două abatoare din România, printre care şi Doly Com. Ulterior, acuzaţiile s-au dovedit a fi nefondate, în urma controalelor rezultând că materia primă exportată de compania din Botoşani a fost corect etichetată.

Potrivit datelor fiscale prezentate de Ministerul Finanţelor Publice, firma Doly Com a înregistrat, în 2014, o cifră de afaceri de 142,1 milioane de lei şi un profit de 233.780 lei. Societatea patronată de Iulian Căzăcuţ şi de soţia sa, Doina Căzăcuţ, are 313 angajaţi. AGERPRES