După un an atipic, care a ridicat probleme în majoritatea sectoarelor de business și a impus regândirea strategiilor prin soluții rapide și competitive, Uniprest Instal a reușit să își extindă rețeaua de distribuție prin investiții importante în două depozite: Deva – cu o suprafață de 760 mp și o investiție de 45.000 euro, care deservește județele Hunedoara și Gorj; Iași –  inaugurat în septembrie, având o suprafață de 920 mp și cu o investiție de 350.000 euro. Astfel, sunt deservite 6 județe importante din Moldova: Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui și, implicit, Iași. Pe lângă acestea, compania a investit peste 230.000 de euro în parcul auto și în alte echipamente la nivel național.

”Chiar dacă anul acesta a fost unul dificil, regiunea Moldovei a fost în creștere și nu am dorit să ne amânăm planurile de dezvoltare. Până la deschiderea depozitului din Iași, zona a fost deservită de depozitul central din Târgu Mureș”, declară Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal.

Ca efect al pandemiei, multe proiecte s-au oprit, lucrările mici au fost amânate iar mai multe firme s-au închis pentru o perioadă și au trimis instalatorii în șomaj tehnic. În aceste condiții, vânzările Uniprest Instal au fost peste cele de anul trecut în primul trimestru, apoi au scăzut în cel de-al doilea trimestru, în primele luni de pandemie. A urmat o ușoară creștere în lunile de vară, iar în perioada de sezon, piața și-a revenit semnificativ.

”Estimăm că sentimentul de nesiguranță și lipsa de predictibilitate se vor prelungi și în 2021, când vom avea o piață a instalațiilor în scădere, cauzele principale fiind amânarea proiectelor de construcții rezidențiale, dar și industriale, și scăderea numărului de tranzacții imobiliare”, declară Attila Fazakas, Managing Director.

Uniprest Instal estimează pentru 2020 o cifră de afaceri de 33 de mil. euro, în creștere față de 2019, când a fost de 30 mil. euro și are un total de 160 de angajați. În ceea ce privește planurile pentru anul următor, acestea se îndreaptă spre aspecte care țin de organizarea internă: îmbunătățirea segmentului de client-service, extinderea gamei de produse.

Uniprest Instal a fost înființată în 2009 și are sediul social și depozitul central la Târgu Mureș. Uniprest Instal comercializează instalații, echipamente de încălzire și deține o gamă completă și variată de produse HVAC. Compania este prezentă la nivel național prin depozite și 9 puncte de lucru în Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iași, Sibiu și Timișoara.

Începând cu ianuarie 2010, Uniprest Instal face parte din grupul olandez Rensa, specializat de peste 65 de ani în comerțul en-gros al produselor HVAC-S (încălzire, ventilație, aer condiționat și instalații sanitare), grup din care fac parte și alte societați din Germania și Olanda.

Portofoliul Uniprest Instal conține peste 7.000 de articole, grupate în 6 categorii: GAZ, TERMICE, APĂ, SANITARE, ENERGIE VERDE și AC / VENTILAȚIE.