UniCredit lansează Buddybank, banca destinată utilizatorilor de telefoane mobile inteligente

BuddybankUniCredit va lansa Buddybank – o bancă digitală destinată exclusiv utilizatorilor de smartpfone-uri – şi care ar urma să aibă în următorii cinci ani un milion de clienţi în Italia. Activitatea Buddybank se va concentra pe trei produse financiare clasice – conturi curente, carduri de credit sau de debit, împrumuturi personale de până la 25.000 euro şi va oferi un serviciu non-stop prin telefon sau chat prin care va ajuta clienţii să facă rezervări la restaurante, să cheme un taxi sau chiar să planifice o călătorie.

Directorul Buddybank, Angelo D’Alessandro, a explicat că doreşte extinderea activităţii băncii în alte state ale UE, în SUA, America de Sud, Asia şi Africa.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. AGERPRES