Unele benzinării Petrom ar putea găzdui minimarketuri Auchan

Retailerul francez Auchan va intra pe segmentul magazinelor de mici dimensiuni printr-un parteneriat cu Petrom, cea mai mare companie de distribuţie de carburant din România. Astfel, în unele staţii Petrom vor apărea minimarketuri Auchan.

Proiectul pilot face parte din noua strategie a Petrom denumită 2021 +.“Strategia noastră este de creştere a experienţei prin parteneriate. Vrem să creştem oferta din staţiile noastre în parteneriat cu  Auchan”,  a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Parteneriatul înseamnă că, de fapt, toată zona de magazin cu produse non petroliere dintr-o benzinărie va deveni un magazin Auchan în miniatură. Gheorghe nu a precizat când va fi deschis primul astfel de magazin şi nici câte staţii vor fi vizate de acest parteneriat, spunând că este vorba doar despre un proiect pilot.

OMV Petrom operează 399 de benzinării sub brandul Petrom. Auchan are în momentul de faţă 33 de hypermarketuri, ultima inaugurare având loc în 2015, la Braşov. Managementul companiei şi-a anunţat însă de mai mulţi ani interesul pe segmentul de proximitate, cu magazine mici.