Startup-ul românesc de tehnologie Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, lansează un nou serviciu: RentBox, primul automat din lume care permite închirierea imediată și ridicarea instant de televizoare. Durata întregului proces, de la selecția produsului, până la intrarea în posesia acestuia, este de ordinul minutelor.

Fiecare automat RentBox dispune de 3 televizoare de dimensiuni diferite (32, 40 și 50 de inci), de la producători diferiți.

Toate componentele RentBox-ului, hardware și software, sunt dezvoltate și produse exclusiv în România în parteneriat cu Grupul BobNet, unul dintre cele mai mari dezvoltatori de soluții pentru retail-ul automatizat din Europa.

„Soluția de închiriere instant RentBox este perfect adaptată dinamicii momentului și vine în întâmpinarea dorințelor consumatorului modern să obțină totul aici și acum, ce apreciază libertatea și flexibilitatea, care caută și adoptă ușor inovațiile tehnologice. Prin soluția de închiriere instant RentBox, Telerenta accesează o nouă zonă de retail, ce presupune prezență fizică cu un grad înalt de automatizare și un alt tip de interacțiune cu clienții și prospecții”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

Cum funcționează RentBox?

  • Clienții, care vor să închirieze televizorul și să intre imediat în posesia acestuia, scanează un cod QR afișat pe automatul RentBox și selectează televizorul și perioada de închiriere, care variază între 3 și 24 de luni;
  • Urmează identificarea clienților la distanță și semnarea electronică a contractului, direct pe telefonul mobil. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană de top în domeniul soluțiilor de verificare digitală a identității. Procesul este complet digitalizat și se realizează în câteva minute;
  • După finalizarea acestor pași, televizorul poate fi ridicat pe loc din RentBox.

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), a lansat, recent, singura platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici din România și are o piață potențială de 500.000 de utilizatori.

Compania a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice (în prezent, televizoare), pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni. Clienții au, astfel, acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generație, care pot fi folosite în acord cu nevoile lor.

Serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate pot fi livrate oriunde în România. Costurile de închiriere pornesc de la 49,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului și de serviciile complementare la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

În prezent, primele câteva automate de închiriere instant deja sunt amplasate în câteva mall-uri și mari centre comerciale din București. În viitorul apropiat Telerenta își propune crearea, în România, a unei unei rețele de 100 de automate RentBox și extinderea pe piețele externe, cu focus în UE.