Un mall regional care va avea două faţade va fi construit începând cu anul viitor în municipiul Satu Mare, urmând ca investitorii să finanţeze şi documentaţia pentru un pod pietonal peste râul Someş, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor. Edilul a spus că, deşi a întâmpinat mai multe greutăţi, societatea nu a renunţat la ideea construirii unui mall regional.

„Am purtat o discuţie continuă chiar înainte de fi primar cu reprezentanţii societăţii NEPI, bineînţeles contrar acelor informaţii false care au tot bântuit aici. Consider că este o investiţie importantă pentru municipiul Satu Mare şi mă bucur că am reuşit să conving, împreună cu colegii, reprezentanţii societăţii, de a nu renunţa la ideea iniţială şi să facă un mall regional foarte mare, conform proiectului prezentat de reprezentantul societăţii, care sper că în curând va fi reprezentat mass media”, a declarat Kereskenyi.

Potrivit acestuia, firma va cofinanţa cu 100.000 de euro documentaţiile pentru realizarea unui pod pietonal peste râul Someş, care să facă legătura între mall şi centrul oraşului. „Va fi un mall care în Europa central estică nu prea există, va fi un mall foarte modern şi mă bucură faptul că au răspuns favorabil reprezentanţii investitorilor şi de ideea mea de a cofinanţa, de a da ceva pentru comunitate, şi în acest context şi-au luat angajamentul că vor cofinanţa, în valoarea sumei de 100.000 de euro, documentaţiile tehnico economice pentru realizarea podului pietonal care va face legătura între Piaţa 25 Octombrie şi partea cealaltă a podului unde va fi noul mall. Bineînţeles că am sugerat şi iarăşi investitorul s-a arătat deschis şi a şi refăcut proiectele în sensul ca după realizarea acestui pod pietonal să nu meargă sătmărenii care trec acest pod la spatele centrului comercial, deci va avea două faţade, una spre Careiului şi una spre Someş”, a mai spus edilul.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 28 milioane euro. AGERPRES