Un grup de studenţi a contribuit la crearea celei mai noi platforme on-line dedicate experţilor

Un grup de studenţi din Sibiu a contribuit la crearea celei mai noi platforme on-line, dedicate experţilor şi companiilor, Caut-expert.ro, acesta fiind unul din proiectele declarate câştigătoare la Innovation Labs 2017, un program pentru tinerii inovatori din România.

“Caut-expert.ro este prima platformă românească online de intermediere de servicii. Aceasta va permite de acum tuturor freelancerilor care o accesează să aplice pentru diverse joburi oferite de către angajatori, aceştia din urmă având posibilitatea de a selecta unul din aplicanţii jobului (conform preferinţelor sau pe baza recenziilor şi a ratingurilor obţinute de freelanceri din experienţele anterioare de muncă)”, se arată într-un comunicat de presă remis din partea organizatorului proiectului.

Fondatorul Caut-expert.ro, Ilie Banu, a declarat că “are în echipă şi studenţi. Platforma are o lună de zile, dar s-a lucrat o jumătate de an pentru ea. Are 100 de utilizatori. Momentan, totul e gratis. La un moment dat, pentru experţi va fi o taxă, pentru companii va rămâne gratuit.”

Această platformă şi alte şapte aplicaţii sau platforme create la Sibiu, în special de studenţi, au fost desemnate, duminică, finalistele Hackathonului de la Innovation Labs 2017. “Toate echipele câştigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă intensă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Tinerii vor împărtăşi experienţele unor antreprenori sau oameni de business de vârf, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li se vor oferi tehnologii de ultimă generaţie pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului”, se mai arată în comunicat.

Pe 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliştii programului îşi vor prezenta prototipurile în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate şi să beneficieze de sprijinul Innovation Labs şi a susţinătorilor programului şi după încheierea acestuia. AGERPRES