Un Aquaparc va fi realizat pe locul vechiului depou al Gării de Nord Timişoara

Primarul Nicolae Robu a anunţat că Timişoara va avea un aquaparc, printr-o investiţie privată, care a ajuns acum în stadiul emiterii avizului de oportunitate pentru planul urbanistic zonal (PUZ).

Edilul a explicat, într-o conferinţă de presă, că deşi un asemenea obiectiv, în mod normal, nu se realizează prin bani publici, a încercat să obţină finanţare, “dar Timişoara nefiind staţiune balneo, nu a fost eligibilă pentru astfel de finanţări la momentul respectiv”.

Aquaparcul se va construi pe o suprafaţă de peste 6 hectare, în zona Gării de Nord, pe locul unor foste clădiri vechi ale depoului, care au fost demolate, menţinându-se doar câteva corpuri, ca relicve.

Obiectivul va avea nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant, magazine.

Iniţial, primarul dorea un aquaparc cu bani de la bugetul local, multianual, pentru că proiectul nu era fezabil pe bani europeni, iar costurile erau estimate la 10-15 milioane de euro. AGERPRES