Turkish Airlines ar putea prelua un pachet de până la 49% din acţiunile TAROM

turkish-airlinesCompania aeriană naţională TAROM ar putea fi preluată de una dintre cele mai bine cotate linii din Europa, Turkish Airlines, potrivit unor surse citate de tvr.ro. Astfel, sursele spun că ce poartă negocieri la cel mai înalt nivel pentru vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni, iar infuzia de capital ar scăpa transportatorul român de datorii.

Vânzarea TAROM este un scenariu vehiculat de ani de zile, când pierderile erau cu mult mai mari, însă până cum nu a apărut investitorul care să aibă puterea financiară de a face rentabil operatorul aerian. Turkish Airlines a devenit interesată de Tarom în urmă cu câteva luni, iar acum discuţiile se poartă la un nivel înalt.

Negocierile se poartă direct cu premierul şi ministrul Transporturilor din România. Ar putea vinde turcilor până la 49 la sută din acţiuni. Interesele companiei străine sunt foarte clare: vrea să crească numărul curselor Bucureşti – Istanbul şi speră ca TAROM-ul să îi aducă pasageri din Europa pentru un tranzit către Asia, Africa sau America.

Consulul general al Turciei la Constanţa declară că Turkish Airlines face tot posibilul să cumpere TAROM. “Cooperarea între România şi Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Ne dăm seama de relaţiile dintre cele două state şi prin faptul că există zboruri de la Bucureşti către Istanbul în fiecare zi”, a spus Ali Bozkalişcan, consulul general al Turciei la Constanţa.