Turiștii români încep să prindă gustul confortului de 4 stele și pe litoralul nostru

hotel-piscinaTuriștii români devin din ce în ce mai sofisticați, atât la serviciile de cazare, cât și la cele de masă, iar gradul de confort oferit de hotel reprezintă un factor decisiv în alegerea acestuia, doar 26% dintre cei care merg în vacanță pe litoral alegând cazarea la 2 stele, potrivit unui studiu realizat de un tour-operator.

“Dacă acum cinci ani hotelurile de 2 și 3 stele depășeau 60% dintre preferințele românilor, acum șapte din zece turiști preferă hotelurile de 4 și 3 stele, în timp ce la 2 stele mai merg doar 26% dintre aceștia. Acesta este și motivul pentru care, acum, la început de sezon, aproape toate hotelurile lucrează la ultimele detalii pentru a oferi turiștilor o vacanță perfectă”, a declarat Adrian Voican, directorul general al tour-operatorului Bibi Touring.

Pe litoralul românesc sunt mai multe hoteluri renovate și plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua stațiune modernizată aproape în totalitate, după Mamaia. Topul vânzărilor pe stațiuni, în 2015, este condus de Mamaia, urmată de Eforie Nord, Neptun, Saturn și Venus, iar pe segmentul familii cu copii topul este condus de Jupiter, Venus și Saturn. Pentru Mamaia, vânzările tour-operatorului au crescut cu 7% față de anul trecut, iar stațiunile Eforie Nord și Neptun păstrează aceeași poziție ca și în 2014.

La ora actuală, pe litoralul românesc sunt autorizate, în total, peste 800 de structuri de cazare (hoteluri, vile, hosteluri, apartamente în regim hotelier, bungalouri, pensiuni). Specialiștii de la Bibi Touring au efectuat și o analiză a numărului de hoteluri de pe litoralul românesc, în funcție de numărul de stele și distribuite per stațiuni, luând în considerare doar structurile de cazare cu funcțiune de hotel.

Pe litoralul românesc, dintr-un total de 323 de hoteluri, nouă sunt de 5 stele, 56 de 4 stele, 152 de 3 stele, 99 de 2 stele și șapte de o stea. Cele mai multe hoteluri de 5 stele se află în Mamaia/Mamaia Nord (6) – care, de altfel, este și cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc, raportat la capacitatea de cazare, cele mai multe hoteluri de 4 stele tot în Mamaia/Mamaia Nord (29), la fel ca și la categoria de 3 stele (40). La 2 stele sunt la egalitate Mamaia/Mamaia Nord și Neptun-Olimp (18).

La ora actuală, pe litoralul românesc sunt 18 hoteluri sau complexe care oferă servicii all-inclusive, dintre care opt în Mamaia, trei în Venus, câte două în Eforie Nord și în Jupiter, câte unul în Neptun, Saturn și în Vama Veche. AGERPRES