Turismul ecvestru românesc este promovat în premieră la Târgul Internațional de Turism din Berlin

România promovează în premieră, în acest an, turismul ecvestru la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, în condițiile în care 152 de pensiuni autohtone dispun de cai, iar 35 dintre acestea pot organiza în condiții bune trasee ecvestre, potrivit tour-operatorului care a adus la standul național acest tip de agrement.

“Participăm pentru prima dată la Târgul de Turism de la Berlin. Suntem foarte încântați, pentru că este o piață foarte mare de desfacere în ceea ce privește turismul ecvestru. Noi știm exact cărei piețe ne adresăm, pentru că mulți germani sunt în căutare de astfel de aventuri la noi în țară. De aceea, noi am venit astăzi aici să ne prezentăm ofertele și să le arătăm turiștilor germani ce țară minunată avem, văzută din alt unghi. Practic, văzută din șaua calului, România se vede altfel, cu o sumedenie de obiective turistice, unde poți avea cine tradiționale în natură, poți participa la diverse activități”, a declarat Florina Ioanid, managerul tour-operatorului Equestrian Adventures.

Ea a precizat că turismul ecvestru românesc este în continuă dezvoltare, apărând pe piață în urmă cu 5-6 ani. “Turismul ecvestru românesc este într-o continuă creștere și este pe piață încă de acum 5-6 ani, iar noi, ca agenție tour-operatoare pe nișa ecvestră, am venit în Germania pentru că nemții reprezintă o piață foarte bună. După datele noastre, există în România în jur de 152 de pensiuni care dispun de cai, dar dintre acestea aproximativ 35 pot organiza în condiții de siguranță și ridicate din punct de vedere calitativ trasee ecvestre. Noi le promovăm pe toate, pentru că toate trebuie promovate, dar în măsura cererilor”, a adăugat Florina Ioanid.

Potrivit sursei citate, cerere pentru acest tip de turism există și în țara noastră, “însă noi vrem să le arătăm străinilor mai mult din România, să descopere mai multe obiective turistice, tradițiile românești și toate locurile importante”.

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), care are loc de miercuri până duminică în Berlin, Germania. Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit — ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la “Seara Românească”, un eveniment care îi are ca amfitrioni pe Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, respectiv Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului. AGERPRES