“Tribul Mentorilor, scurte sfaturi de viata de la cei mai buni din lume”, de Timothy Ferriss

“Tribul Mentorilor: Scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume”, de Timothy Ferriss, este o carte pe care autorul bestsellerurilor „4 ore – Săptămâna de lucru” și „4 ore – Corpul” a scris-o dintr-o nevoie proprie: aceea de a culege sfaturi înțelepte de viață de la maeștrii lumii. În anul 2017 când a apărut cartea, Tim Ferriss a avut nevoie de ele întrucât traversa o perioadă dificilă în care mai mulți apropiați de-ai săi și-au pierdut viața la intervale scurte de timp.

Formatul cărții este asemănător precedentului bestseller al lui Ferriss, „Instrumentele Titanilor” autorul adresând câte un set de 11 întrebări la peste 100 de oameni de succes activând în diferite sectoare de activitate. Iar dacă te interesează o comparație (e drept, destul de subiectivă), consideră „Instrumentele Titanilor” o simplă încălzire pentru cartea de față.

Experți în tehnologie, antreprenori, actori, scriitori și sportivi de succes îi răspund lui Tim Ferriss în „Tribul mentorilor” la întrebări variind de la: „Ce carte cumperi cel mai adesea cadou?„ la „Ce obiect sub 100 de dolari a avut cel mai mare impact asupra vieții tale?”. Opt dintre aceste întrebări au fost folosite de autor în „tirul rapid” din podcastul Tim Ferriss Show, primul podcast de afaceri care a depășit 200 de milioane de descărcări. Spectrul întrebărilor se schimbă în cazul celebrului realizator de talk-showuri TV, Larry King care a făcut peste 50.000 de interviuri de-a lungul unei jumătăți de secol în care a lucrat la radio și televiziune. Fanii săi se vor bucura de un interviu în exclusivitate, extrem de amuzant, cu această legendă a talk-show-ului acum în vârstă de 85 de ani. Foarte încântați vor fi și fanii scriitorului izraelian Yuval Noah Harari cu care „se vor întâlni” în finalul volumului.

Pentru cei dintre voi cărora le plac citatele, autorul oferă pe tot parcursul cărții o colecție consistentă de cuvinte memorabile care l-au inspirat și îl inspiră încă. Cartea va fi extrem de interesantă și pentru pasionații de gadgeturi, întrucât, interlocutorii lui Ferriss vor mărturisi în numeroase rânduri ce noi descoperiri ale tehnologiei le simplifică viața sau le-o face mai frumoasă. Ba mai mult decât atât, cartea îți va recomanda chiar și un remediu eficient împotriva acneei. Și că veni vorba de acnee… aceasta este o lectură excelentă pentru studenți, întrucât este plină cu sfaturi utile și inteligente pentru ei, venite de la persoane abilitate. Dar ceea ce îți va plăcea mai mult decât toate acestea, vor fi sutele de recomandări de cărți pe care le vei primi de la „personajele” cărții. Pe multe dintre ele vei dori să le citești și tu.

În ceea ce privește așteptările pe care să le ai de la această carte, Tim Ferriss a mărturisit extrem de sincer: „Cum măreția din această carte le aparține altora, mă simt destul de sigur pe mine când spun că, indiferent în ce punct al vieții te afli, îți vor plăcea o parte din lucrurile găsite aici. Totodată, indiferent cât m-aș supăra și îmbufna eu, o parte dintre ele ți se vor părea plictisitoare, inutile și aparent prostești. Din cele aproximativ 140 de profiluri, mă aștept să-ți placă 70, să iubești 35 și să vezi cum vreo 17 îți schimbă viața. Un lucru amuzant: cele 70 care nu-ți vor plăcea vor fi exact cele 70 de care are nevoie altcineva.”

Cea mai mare actriță de teatru burlesc la nivel mondial, Dita Von Teese; actori precum: Ben Stiller, Ashton Kutcher, Joel McHale sau Joseph Gordon-Levitt; comediantul Jimmy Fallon; jucătoarea profesionistă de tenis Maria Șarapova; copilul minune al șahului Josh Waitzkin; fondatoarea publicației The Huffington Post, Arianna Huffington; autorul celei mai bune cărți de business din toate timpurile Tom Peters; autorul bestsellerurilor „Humans of New York”  și „Humans of New York: Stories”, Brandon Stanton; producătorul de film și președintele Mandalay Entertainment, Peter Guber; miliardarul Ray Dalio; celebrul om de televiziune Larry King; fenomenul mondial Mr. Money Mustache; celebrul regizor David Lynch; cea mai rapidă înotătoare din America, Dara Torres; cel mai important producător muzical din ultimii 20 de ani, Rick Rubin; unul din starurile mondiale în materie de blockchain Vlad Zamfir; campionul mondial la poker, Daniel Negreanu sau renumitul scriitor izraelian Yuval Noah Harari. 

 

Puteți comanda volumul “Tribul Mentorilor: Scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume”, de Timothy Ferriss, aici