Trei Presedinți de consilii de Concurență și un oficial de la DG Competition Comisia Europeană participă marți, 21 martie de la 8,45 la Conferința PRIA COMPETITION ROMANIA 2023, organizată de PRIAevents și Consiliul Concurenței la Grand Hotel Bucharest (fostul InterContinental), sala Rapsodia.

În cadrul ediției din acest se va discuta despre cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și despre importanța unei abordări UE asupra concurenței.

Vor fi dezbătute subiecte importante pentru sectoarele de afaceri precum energie, mediu, construcții și imobiliare, sănătate, IT, auto, finanțe transport și logistică, industrie și multe alte sectoare de business.

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  SchoenherrPopovici Nițu Stoica & AsociațiiKinstellarGNP Guia Naghi și Asociații, PeliPartners și Stratulat Albulescu.

După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

În cadrul conferinței PRIA Competition Romania 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz. Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA Competition Romania 2023 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-competition-conference-romania-21-martie-2023/