Joi, 23 noiembrie 2023 echipa Apollo Ai Technologies a participat la conferința ”Oportunități și resurse pentru dezvoltarea sectorului medtech”, organizată de către Comisia Europeană, Platforma Europeană pentru Colaborarea Clusterelor (ECCP), ADR Nord-Est și Asociația Clusterelor din România.

În cadrul unei prezentări adresate unui public format din specialiști în medicină și tehnologie, reprezentanții Apollo au expus potențialul și beneficiile chatboturilor dezvoltate până acum, iar dialogurile care au urmat au subliniat cât de importantă este munca pe care o desfășoară, alături de colaborarea medici / specialiști din zona de tehnologie.

”Am înțeles, din nou, cât de câștigați sunt pacienții atunci când medicii și farmaciștii sunt sprijiniți în procesul de decizie. Suntem tare mândri că ne numărăm printre inițiativele medtech de succes din regiunea Nord-Est, pasionați de tehnologie care propun soluții care vin în sprijinul profesioniștilor din medicină” a declarat Alexandru Barbu, Artificial Intelligence Developer la Apollo AI Technologies în finalul conferinței.

Apollo AI Technologies se remarcă prin experiența sa în domeniul inteligenței artificiale, având deja un succes notabil cu primul chatbot, Diabeta, lansat în 2021. Acesta s-a adresat specialiștilor din domeniul diabetului și altor arii terapeutice precum cardiologia, nefrologia și endocrinologia, colaborând cu nume importante din industria farmaceutică la nivel global.

Pharmachat, a doua iterație a companiei, este specializată în utilizarea inteligenței artificiale pentru dezvoltarea de interfețe inteligente în domeniul sănătății. Pharmachat combină soluții moderne de procesare a informațiilor medicale avizate și tehnologii de inteligență artificială, oferind acces facil la informația de specialitate tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății. Cu procesarea a peste 8.500 de prospecte medicale pentru medicamentele autorizate în România și acces instant la peste 1,7 milioane de interacțiuni dintre medicamente, Pharmachat devine ghidul esențial pentru specialiștii din sănătate în căutarea informațiilor actualizate și relevante despre medicamente.

”Credem cu tărie că progresele și inovațiile în domeniul sănătății nu sunt rezultatul unor eforturi izolate sau ascunse, ci se bazează pe colaborare activă și continuă între profesioniști din diferite domenii” a declarat reprezentantul Apollo AI Technologies în finalul intervenției sale.