Traficul aerian pe aeroportul din Cluj-Napoca a crescut cu 30% în primul semestru al acestui an

aeroport-cluj-napocaTraficul aerian pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca a crescut cu 30% în primul semestru al anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Pentru acest an, se estimează atingerea cifrei de 1,4 milioane de pasageri transportaţi de pe Aeroportul Internaţional Cluj, astfel că, în perioada următoare, CJ Cluj va demara o serie de investiţii care vor viza creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor şi sporirea gradului de confort în zona de îmbarcare.

Investiţiile mai vizează şi extinderea platformei de parcare aeronave pentru a permite dezvoltarea traficului şi lucrări de reparaţii la suprafeţele de mişcare aeroportuare (platforma de parcare aeronave şi calea de rulare Delta), construite în anul 1968.

“Vom investi cât mai mult în Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece aceasta este principală poartă de acces în judeţul Cluj, iar investiţiile vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura un nivel optim de funcţionare al acestuia”, a precizat Seplecan.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj sunt operate 23 de destinaţii regulate spre 11 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, prin intermediul a 4 operatori aerieni. Pentru perioada următoare au fost anunţate două noi zboruri: spre Dubai (cu Wizz Air, din 19 decembrie 2015) şi spre Varşovia (cu LOT Polish Airlines, din 2 ianuarie 2016). AGERPRES