“Tracțiune: Preia controlul afacerii tale”, de Gino Wickman

“Tracțiune: Preia controlul afacerii tale / Traction: Get a Grip on Your Business”, de Gino Wickman, este cartea de business care îți va dezvălui secretele consolidării afacerii tale cu ajutorul SOA. Sistemul de Operare Antreprenorial (SOA) este un sistem global și autonom, care abordează cele șase aspecte fundamentale ale unei afaceri. Tot aici vei descoperi modalități simple, dar eficiente de administrare a unei companii, care te vor ajuta să îți conduci afacerea nu doar mai bine, ci și mai relaxat.

Cartea se adresează în primul rând antreprenorilor și cuprinde și o dedicație adresată lor: „Am un mare respect pentru tine, antreprenorule. Îți asumi riscuri, ești motorul economiei, îți menții țara în avanposturile inovației și sacrifici totul pentru a-ți îndeplini visurile. Drept rezultat, creezi majoritatea locurilor de muncă și le oferi oamenilor posibilitatea de a-și îndeplini la rândul lor visurile. Pasiunea și țelul meu sunt să te ajut să reușești. Așadar, să pornim în această călătorie închipuindu-ne cum ar arăta compania ta după implementarea SOA.”     

Potrivit autorului, sfaturile din această carte ți se potrivesc mănușă dacă: conduci o organizație de dimensiuni mici sau mijlocii, orientată spre creștere, dispusă să accepte critica și dispusă să se schimbe, cu venituri între 2 și 50 de milioane de dolari și cu un număr de angajați între 10 și 250.

Gino Wickman îți promite că: „După SOA, vei lua decizii mai rapide pentru a schimba oamenii, strategia, sistemele și procesele, după caz. Te va ajuta să reduci complexitatea inutilă, să identifici și să elimini factorii de distragere a atenției, să identifici și să rezolvi orice problemă și să menții implicarea și concentrarea ta și a oamenilor asupra unei singure viziuni. Cele Șase Componente-Cheie ale Sistemului Operațional Antreprenorial (SOA) acționează direct asupra rădăcinilor celor mai importante șase aspecte ale afacerii tale, întărindu-le și eliminând toate problemele simptomatice prin rezolvarea celor reale. SOA este o metodă – este chiar un mod de viață – care te va ajuta să-ți consolidezi viziunea și să construiești o organizație mai puternică. Înțelegând mai întâi și apoi implementând cele învățate, vei reuși să monitorizezi cu exactitate pulsul companiei tale și să știi cu adevărat ce se întâmplă.”

Gino Wickman este un antreprenor american originar din Livonia, Michigan care și-a dedicat viața aflării secretelor afacerilor prospere. La 25 de ani a preluat frâul afacerii familiei sale, care era cufundată în datorii și avea nevoie evidentă de ajutor. După ce a repus-o pe picioare și a condus-o timp de șapte ani, Wickman și partenerii săi au vândut compania. Pe baza acestei experiențe, Gino Wickman a dezvoltat Sistemul de Operare Antreprenorial (SOA), o metodă practică care ajută companiile să atingă măreția în afaceri și care este folosită astăzi de mai mult de 60.000 de companii.

 

Puteți comanda volumul “Tracțiune: Preia controlul afacerii tale”, de Gino Wickman, aici