Toyota suspendă producția la toate fabricile din Japonia, din cauza lipsei oțelului

toyotaCel mai mare producător auto din lume, Toyota Motor, a oprit producția la toate fabricile sale din Japonia, din cauza exploziei de luna trecută la o fabrică de oțel care furniza materiile prime producerii vehiculelor.

Toyota a suspendat, începând de luni, producția la 29 de fabrici, inclusiv la cele 18 uzine operate de alte companii din cadrul grupului Toyota, urmând ca activitatea să fie reluată în 15 februarie, a anunțat un purtător de cuvânt. Conform presei, oprirea producției va afecta până la 80.000 de vehicule, pe baza nivelului producției zilnice a companiei nipone, de 13.000-14.000 de unități.

Pe 8 ianuarie, explozia de la fabrica deținută de Aichi Steel Corp, afiliată Toyota, a dus la oprirea producției de oțel, ceea ce a afectat capacitatea companiei auto de a-și procura materia primă necesară fabricării vehiculelor. Activitatea uzinei deținută de Aichi Steel Corp nu va fi reluată până în 29 martie, dar până atunci Toyota se va aproviziona de la alți producători de oțel. AGERPRES